Referitor la cazurile de toxiinfecţie alimentară de zilele trecute, directorul executiv adjunct al DSP Maramureș, dr. Carmen Sima, a transmis o informare.
Dr Carmen Sima arată că în perioada 26-27 mai s-au înregistrat două focare suspecte de toxiinfecție alimentară la absolvenții claselor a 12-a de la colegiile naționale Șincai și Lucaciu din Baia Mare, care au participat la banchetul organizat la restaurantul Carpați. Aceasta confirmă că bacteria care a băgat în spital 20 de tineri și un dascăl este Salmonella enteritidis, potrivit ActualMM.ro.
Aceasta atrage atenția că cei care au consumat alimente la aceste banchete trebuie să efectueze cel puțin trei coproculturi deoarece ar putea fi doar purtători, fără ca boala să se manifeste.
Iată ce a transmis directoarea DSP Maramureș în informarea către unitățile spitalicești:
„Numărul de tineri care s-au prezentat la spital a fost foarte mic față de cei bolnavi care au declarat public pe Facebook acest lucru. Întrucât la tinerii internați/prezentați la spital a fost confirmată prezența Salmonella enteritidis, vă rugăm ca în cazul în care se prezintă la consult tineri care au participat la cele două evenimente să le recomandați efectuarea de cel puțin 3 coproculturi, datorită excreției intermitente de Salmonella și posibilitatea apariției de portaj aparent sănătos în lipsa unui tratament etiologic corect. Menționăm că la evenimente au participat elevi cu domiciliul în tot județul”, arată dr. Carmen Sima.
Este important ca toți cei care au consumat preparate la cele două banchete să se prezinte la analize, chiar dacă până acum nu au manifestat semne ale bolii.
Sursa: ActualMM.ro
citeşte şi
1 mesaj
Cam asta pățești dacă ești obligat de profesori sa faci banchetul numai la Carpat , pentru acel comision ce-l încasează ei ca au făcut banchetul acolo .