BREAKING NEWSRecomandate

ULTIMA ORA / ACTUALIZARE 3: CEI 4 FRATI COFA SI TREI POLITISTI DE FRONTIERA SALTATI DE MASCATI. CE SPUN PROCURORII DIICOT

Revenim cu informatii de ultima ora referitoare la descinderile din aceasta dimineata de la Borsa. Pana acum sase persoane au fost ridicate si duse la audieri. Pe langa bani, arme, aparate de termoviziune, au mai fost confiscate si doua snowmobile, dar si un Jeep inmatriculat in Maramures.

Totodata, pe numele celor patru fratii Cofa au emise mandate de aducere pentru audieri.

Mai mult, doi politisti de frontiera de la Viseu de Sus au fost saltati si dusi si ei la audieri.
Anchetatorii banuiesc ca acestia dadeau ponturi gruparii infractionale despre zonele in care se aflau patrulele Politiei de Frontiera pe granita Romaniei cu Ucraina din zona muntoasa a Borsei.

ACTUALIZARE – Comunicat DIICOT

În cursul acestei zile, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generală Anticorupție au efectuat un număr de 18 percheziţii (dintre care 2 la sediile Poliției de Frontieră Vișeu de Sus şi Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei) pe raza judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 12 suspecţi, specializat în săvărşirea infracţiunilor de contrabandă în formă continuată, dare de mită în formă continuată, permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi luare de mită în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie 2017 – aprilie 2018 grupul infracţional organizat a traficat numeroase cantităţi de produse accizabile din tutun provenite din spaţiul extracomunitar (Ucraina) prin introducerea lor frauduloasă în ţară, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cu sprijinul unor persoane din cadrul I.P.T.F. Sighetu Marmației.

Pe parcursul urmăririi penale desfăşurate până la această dată, în cauză a fost ridicate de la membrii grupării o cantitate mare de produse de contrabandă, traficate din Ucraina. Totodată, până la această dată au fost ridicate şi indisponibilizate mai multe vehicule și terminale mobile, folosite de membrii grupului infracţional în activităţile ilicite de transport a ţigărilor provenite din contrabandă.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză până în prezent a rezultat că grupul infracţional, la care au aderat persoane din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, a acționat cu sprijinul direct al unor cetăţeni ucraineni, facilitându-le acestora introducerea ilicită în România a numeroase cantităţi de ţigări din spaţiul extracomunitar, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, activitatea grupării fiind organizată de aşa manieră încât să permită o sincronizare perfectă între diferitele secţiuni ale grupării, reprezentate de persoanele cu atribuţii de preluare şi de transport al produselor traficate direct din frontieră, de persoanele cu atribuţii în depozitarea temporară a acestora la diferite locaţii de pe raza jud. Maramureş, de persoanele cu atribuții de pază și control a frontierei de stat a României cu Ucraina şi de membrii grupării cu rol în coordonarea, transportul, supravegherea traseelor de deplasare înspre beneficiari şi în livrarea efectivă la destinaţie.

Pe parcursul urmăririi penale desfăşurate până la această dată, în cauză au fost ridicate de la membrii grupării o cantitate mare de produse de contrabandă, traficate din Ucraina. Totodată, până la această data, au fost ridicate şi indisponibilizate mai multe vehicule și terminale mobile, folosite de membrii grupului infracţional în activităţile ilicite de transport a ţigărilor provenite din contrabandă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Maramureș, I.P.J. Bistrița Năsăud, Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș și al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ACTUALIZARE

Conform unor surse a mai fost ridicat un politist de frontiera de la Politia de Frontiera Izvoarele Sucevei.

PREMIERA ACTUALIZARE: Descinderi la clanul Cofenilor din Borşa. S-au gasit arme, bani si alte bunuri. Posibil implicat un politist de frontiera

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: ACCIDENT GRAV LA SIGHET: A lovit o mașina, a agresat o victimă, apoi a fugit de la fața locului. A fost prins de polițiștii de frontieră și era beat criță (actualizare)

Vasile Dale

SIGHETU MARMAŢIEI: Percheziţii în cartierul Bogdan Vodă (ACTUALIZARE)

Redactie

CORONAVIRUS: Încă un deces din cauza virusului în Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult