Tara Lapusului

BILANŢUL DE WEEKEND AL POLIŢIŞTILOR DIN MARAMUREŞ: Şase persoane depistate în timp ce conduceau fără a deţine permis. Amenzi de peste 13.000 de lei pentru exces de viteză la Târgu Lăpuş

Pentru a preveni producerea de accidente rutiere generate de viteza excesivă, poliţiştii din Târgu Lăpuş au desfăşurat în weekendul trecut o activitate preventivă pe drumurile publice de pe raza de competenţă.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 13 500 de lei. Cele mai multe amenzi le vor plăti şoferii care au circulat cu viteză excesivă: din cele 25 de sancţiuni aplicate, 21 au fost pentru depăşiri ale regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut patru permise de conducere.

Şase persoane depistate de poliţişti în timp ce conduceau fără a deţine permis

Poliţiştii rutieri pun mai presus de orice viaţa şi integritatea fizică a participanţilor la traficul rutier, prin urmare acţionează ferm ori de câte ori constată abateri ce pun în pericol siguranţa celor care se deplasează pe drumurile publice.

Cei care conduc chiar dacă nu deţin permis de conducere îşi pun în pericol atât propria viaţă cât şi pe a celorlalţi participanţi la trafic.

În acest weekend, poliţiştii rutieri au constatat şase infracţiuni de conducere fără permis.

Cei şase maramureşeni, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, au fost depistaţi în timp ce conduceau autoturisme sau mopeduri pe drumurile publice de pe raza judeţului. În câteva cazuri s-a constatat că aceştia se aflau şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri legale.

A conduce un autovehicul fără a deţine permis de conducere înseamnă a-ţi pune libertatea în pericol. Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.

 

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Drumul dintre Dumbrava și Șatra a fost distrus de camioane de 40 tone pline cu masă lemnoasă. Deși e interzis peste 7,5 tone nimeni nu îi ia la întrebări

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Cinci victime, după ce o maşină s-a izbit de un cap de pod la Dumbrăviţa (FOTO)

Vasile Dale

I-A RUPT UNIFORMA POLITISTULUI: UN SOFER BEAT A LOVIT DOUA MASINI SI A FUGIT. APOI A AGRESAT POLITISTII (GALERIE FOTO EXCLUSIV)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.