Important

TABĂRA DE LA GROȘI – PRILEJ DE ALTFEL DE PREVENȚIE (GALERIE FOTO)

Recreerea, joaca și buna dispoziție au fost ingredientele zilei de miercuri, 08 august, în Tabăra de vară organizată la Groși. Peste 50 de copii din localitate și zonele limitrofe au profitat de oportunitatea oferită de autorități și parteneri, de a petrece un timp de calitate care îmbină activitățile de relaxare cu cele educative.

E de la sine înțeles că polițiștii și jandarmii au răspuns cu entuziasm nedisimulat invitației organizatorilor de a împărtăși cu copiii cele mai frumoase alternative de petrecere a timpului liber.

Trăim în secolul tehnologiei și este aproape imposibil să dezlipim ușor copiii de telefoanele sau tabletele lor, accesorii care vin la pachet cu tot felul de conținuturi nepotrivite lor, de la jocuri înfricoșătoare, la limbaj vulgar, imagini obscene sau pline de violență.



Toate aceste gadgeturi și aplicații au făcut aproape necunoscute pentru ,,nativii digitali,,  jocurile care până mai ieri făceau deliciul copilăriei și al vacanțelor de vară și care au fost redescoperite cu ajutorul polițiștilor de prevenire.

Bucuria cu care copiii au participat la jocurile propuse de polițiști relevă faptul că dorința de mișcare, de exprimare, de distracție, de întrecere, există în fiecare și că  depinde doar de noi, adulții, să o împlinim, astfel încât fiecare copil să crească liber, sănătos și fericit.

O altă variantă de petrecere a unui timp de calitate pentru copiii noștri a fost prezentată de jandarmi. Aceștia au vorbit despre beneficiile petrecerii timpului liber în natură, despre modalități de pregătire a unei excursii, reguli de conduită în mediul montan și evitarea altor pericole la care pot fi expuși pe timpul drumețiilor.

De la întâlnirea cu copiii nu puteau lipsi câinii polițiști Vis, Teba și Snow care au profitat de o nouă ocazie de a-şi prezenta abilităţile de prindere a infractorilor. Spectacolul oferit de câinii de urmă, sub supravegherea conductorilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, a încheiat activitatea într-o notă și mai veselă.

Te-ar putea interesa si

ÎN 27 IUNIE: Festivalul Național Concurs de folclor ”ION PETREUȘ” (foto/video)

Vasile Dale

În weekend greii din PNL își vor regândi strategia de comunicare după bâlbele din Coaliție la Sighetu Marmației

Vasile Dale

Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș, Baia Mare – Servicii medicale specifice pentru obținerea permisului auto, preschimbare permis auto și permis port armă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult