BREAKING NEWSEveniment

Nu lăsaţi alcoolul să conducă în locul dumneavoastră! Baimarean prins cu 1,50 mg/l alcool pur in aerul expirat

Recordul acestui week-end, depistat de poliţiştii rutieri care acţionau pe drumurile publice din judeţul Maramureş – 1.50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta este valoarea cu care a fost înregistrat ieri, 12 august, un băimărean, în timp ce conducea autoturismul pe drumurile publice de pe raza comunei Groşi.

Băimăreanul, în vârstă de 48 de ani, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge. Poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să propună măsuri legale.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos diferite viraje.



Pentru că îşi doresc ca fiecare participant la trafic să ajungă în siguranţă la destinaţie, poliţiştii rutieri vor fi în continuare prezenţi pe drumurile publice cu aparatura radar şi cu aparatele etilotest din dotare.

ÎN CURSUL SĂPTĂMÂNII TRECUTE POLIŢIŞTII AU INTERVENIT LA PESTE 220 EVENIMENTE

În permanenţă la datorie, poliţiştii maramureşeni au acţionat pe tot parcursul săptămânii trecute pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniştea comunităţii.

Astfel, în perioada 06 – 12 august polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni și controale şi au intervenit pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică la peste 220 evenimente, cele mai multe sesizate prin SNUAU 112.

În perioada analizată poliţiştii rutieri au constatat 32 de infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe de conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut 75 permise de conducere şi au retras 16 certificate de înmatriculare.

În urma activităţilor desfăşurate pentru combaterea fenomenului infracţional, poliţiştii au constatat trei infracţiuni de contrabandă şi patru infracţiuni silvice. În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale. Totodată poliţiştii au găsit opt persoane declarate dispărute de la domiciliu.

De asemenea, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 107 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 63 000 de lei, au fost confiscate bunuri în valoare de 1 500 de lei şi a fost ridicată în numerar suma de 2 582 de lei.

Te-ar putea interesa si

Minus 9 grade Celsius, înregistrate de o stație meteorologică montană în Maramureș

Vasile Dale

EXCLUSIV: ACCIDENT DE MUNCĂ – Un angajat al Drusal Baia Mare a căzut în mers de pe mașina de gunoi. Era beat criță

Vasile Dale

Apel pentru o campanie decentă!

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult