Eveniment

Pietonii în stare de ebrietate pe drumurile publice – un pericol! 70 de şoferi care conduceau cu viteză excesivă, depistaţi de poliţiştii băimăreni

Şoferilor le este interzisă conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului tocmai pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Însă accidente se pot produce şi atunci când paşii pietonilor sunt ghidaţi de alcool.

Faţă în faţă cu o tragedie s-a aflat ieri dimineaţă, la ora 09:00, un băimărean de 40 de ani, care circula regulamentar cu autoturismul pe bulevardul Republicii din municipiul Baia Mare. Acesta a surprins şi accidentat un pieton angajat în traversarea străzii pe culoarea roşie a semaforului electric instalat la trecerea pentru pietoni.

Poliţiştii rutieri care au intervenit la faţa locului au constatat că bărbatul accidentat avea o concentraţie de 1.22 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul şoferului, rezultatul a fost zero.

Pietonul, în vârstă de 52 de ani, a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

70 de şoferi care conduceau cu viteză excesivă, depistaţi de poliţiştii băimăreni

Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare acţionează permenent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere. În cadrul ultimelor două acţiuni organizate pentru combaterea vitezei excesive, aparatura radar din dotare folosită de poliţişti a înregistrat 70 de autovehicule conduse pe raza municipiului cu viteză peste limita legală admisă. Toţi şoferii depistaţi că au condus cu viteză excesivă au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între  1.305 lei şi 2.900.

Alte 40 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti pentru încălcări ale altor norme prevăzute de legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 42.770 lei. Ca măsură complementară, în patru cazuri s-a dispus reţinerea permiselor de conducere.

Pentru că viteza excesivă ocupă primul loc în ierarhia principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii vor continua să supravegheze drumurile publice din tot judeţul şi în perioada acestei minivacanţe. Dacă porniţi la drum amintiţi-vă de pericolele şi riscurile la care vă expuneţi şi totodată îi expuneţi şi pe ceilalţi participanţi la trafic atunci când apăsaţi prea tare pedala de acceleraţie. Siguranţa depinde în primul rând de felul în care înţelegeţi să respectaţi normele rutiere.

 

Te-ar putea interesa si

Line-up-ul complet pentru scenele Daydreaming și Oasis, la Neversea

Vasile Dale

NU LE-A AJUNS PARCAREA SUPERMARKETULUI: Două mașini s-au ciocnit la Kaufland (FOTO)

Vasile Dale

COVID-19, BUDEȘTI: Dorința ”preotesei” Nănăștean, secretara primăriei: “Doamne dă să vă infectez!”. Detectivul a sunat la 112 și i-a făcut trei plângeri

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.