Maramuresul Istoric

CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI: Aproape 2.000 de ţigări ucrainene ascunse în locul roţii de rezervă a unei maşini în Vişeu de Jos. Alţi contrabandişti şi-au abandonat coletele pe malul Tisei

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au continuat acțiunile pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

În 20 august, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 14.00, a fost oprit în trafic pentru control, pe DN 18, pe raza localității Vișeu de Jos, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

La volanul mașinii se afla Mariana P., în vârstă de 32 de ani, domiciliată în Maramureș.

Deoarece locul destinat roții de rezervă prezenta modificări, polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu femeia la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma unui control amănunțit, au fost descoperite în mai multe spații special amenajate sub roata de rezervă, lângă cutia de viteză și în bara de protecție față, 1.990 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 23.300 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Tot în 20 august, în jurul orei 20.00, şi polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au observat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Imediat, aceștia au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot, pe teritoriul statului vecin.

În urma cercetării zonei au fost descoperite nouă colete ce conțineau cantitatea de 4.750 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 55.500 de lei.

 

Te-ar putea interesa si

AMENDĂ DUPĂ AMENDĂ: 1.000 de lei ”premiu” pentru un borșean care a scris pe facebook că polițiștii ar trebui împușcați

Vasile Dale

LEORDINA: Ordin de protecție provizoriu emis pe numele unui bărbat care şi-a agresat mama

Redactie

FOCAR COVID-19: 13 angajaţi ai Spitalului Municipal Sighet, depistaţi pozitiv

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.