Recomandate

REVIN INCENDIILE DE VEGETAȚIE USCATĂ: 11 incendii au lichidat pompierii maramureşeni în trei zile

Pompierii maramureșeni, împreună cu pompierii din cadrul serviciilor private și voluntare pentru situații de urgență au lichidat 11 incendii de vegetație uscată în intervalul 31.08-02.09.2018. În urma acestor incendii au fost distruse peste 75 de hectare de vegetație din localitățile Baia Mare, Groși, Asuaju de Sus, Tăuții Măgherăuș, Lucăcești și Iadăra.

Pe această cale, pompierii din cadrul ISU Maramureș reamintesc cetățenilor măsurile de

Prevenire care trebuie respectate pe timpul lucrului cu focul deschis:

să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
– să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau
substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
– arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
– cetăţenii să se intereseze în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.
– să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea
acesteia.

De asemenea, cetăţenii trebuie să ştie că sunt considerate contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi.

(foto arhivă)

Te-ar putea interesa

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Un bărbat a murit în staţia de autobuz de la Hotel Rivulus (actualizare)

Redactie

VIDEO EXCLUSIV: Un băimărean susține că ar fi fost desfigurat de polițiști sub privirile propriului copil de 6 ani. Petrecea de ziua soției lui. Poliția susține că a cazut pentru că era beat (actualizare)

Vasile Dale

MINA BĂIUŢ / ACTUALIZARE: Poluare accidentală a râului Lăpuș cu ape de mină. Unda de viitură cu ape poluate a ajuns la Tg. Lăpuş (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult