BREAKING NEWSRecomandate

AM AVUT DREPTATE: Poliţia recunoaşte şi acum face percheziţii în Maramureş. Caută substantele toxice ce te pot ucide in cateva minute (FOTO)

La această oră, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 14 percheziții domiciliare, în municipiul București și în 4 județe, la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni de trafic de substanțe și produse toxice.

La data 17 octombrie a.c., polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează 14 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Cluj, Alba, Bihor și Maramureș, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de trafic de substanțe și produse toxice.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi desfășurat activități ilegale de comercializare către publicul larg, prin intermediul internetului, precum și în alte moduri, de substanțe și amestecuri chimice cu proprietăți toxice și periculoase.Produsele comercializate ar fi, în special, substanța chimică Nicotină (CAS nr. 54 – 11 – 5), în stare pură 99,9% (999,9mg/ml), dar și în concentrații ridicate (peste 100 mg/ml), precum și alte produse în amestec (lichide), care conțin diferite substanțe chimice, printre care nicotină, propilenglicol, glicerină vegetală și arome.

Persoanele vizate vor fi conduse la sediile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Ce este Nicotina pură

Substanța chimică Nicotină (CAS nr. 54-11-5) este clasificată în anexa VI a Regulamentului (CE) 1272/2008 (CLP) privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor şi a amestecurilor, astfel: Toxicitate acută categoria 1, cu următoarele fraze de pericol: (H310) Mortal în contact cu pielea, (H301) Toxic în caz de înghițire, (H411) Toxic pentru viața acvatică cu efecte de lungă durată.
Conform datelor deținute, Nicotina este un alcaloid, cu PH puternic alcalin ce se prezintă ca lichid cu aspect uleios gălbui, foarte hidrofil, solubil în alcool, solvenți, uleiuri, cu miros înțepător și gust arzător amar. Are proprietăți toxice semnificative prin acțiune concertată la nivelul mai multor structuri. Se absoarbe cu ușurință pe cale respiratorie, transcutanat, transvaginal sau rectal.

La doze mari, decesul poate apărea în câteva minute prin paralizie generalizată, inclusiv a musculaturii respiratorii.

Este posibilă vicierea aerului, până la nivelul de apariție al unor manifestări toxice, din incinte închise în cazul în care nicotina este liber expusă la temperaturi de peste 20 de grade.

Tradițional, doza letală a fost considerată ca fiind de 0,1 -1 mg/kg corp (40-60 mg doza totală), mai mică cu circa două treimi la copii, adică 2 – 4 picături de nicotină pură (o picătură fiind evaluată la 23 – 33mg).

IN MARAMURES NE ASCUNDEM DUPA DEGET: Fenomenul „Zombie” în România: Ce au consumat de fapt tinerii filmaţi în agonie pe străzi, în mai multe orașe din ţară (Video)

BAIA MARE: Trei tineri prinşi cu substanţe interzise. Maşina lor a fost oprită în trafic de poliţişti (ACTUALIZARE)

 

Te-ar putea interesa si

FOTO CITITORI: ”Localii” vin, se uită și pleacă – Autoturism abandonat plin de mizerie și șobolani morți – focar de infecție pe strada Melodiei

Vasile Dale

URMARE ARTICOL AGRESIUNE BORȘA: Incredibil – Ne amenință cu raportarea la Facebook și Youtube!

Vasile Dale

SIGHETU MARMATIEI: Percheziţie la o persoană bănuită de comiterea mai multor furturi din locuinţe (FOTO)

Vasile Dale

1 mesaj

mo octombrie 17, 2018 at 8:33 pm

Corb la corb nu scoate ochii. Ar fi culmea sa-si strice business-ul colegilor… cel putin asta e perceptia, cand marijuana se poate procura atat de usor…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult