BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

ÎNGRIJORĂTOR /ACTUALIZARE 3: Pestă porcină africană şi la Oncești. Culmea chiar la samsar acasa!!! În acest moment avem trei focare: la două gospodării din Ieud și la una din Oncești

După întâlnirea de azi a prefectului Vasile Moldovan cu cei implicaţi în care a fost prezentată situația evoluției pestei porcine africane în Maramureș, iată că, în loc să se amelioreze, situaţia se agravează.

Asta deoarece la această oră există suspiciune de pesta porcină africană şi la Oncești. Este vorba de gospodăria persoanei care a comercializat ilicit suinele.

Actualizare 1

“Am aflat şi eu de chestiune. Este vorba despre bărbatul care a adus porcii în Onceşti, din Valea lui Mihai. Are vreo 20 de porci, are fermă. La el s-a conformat”, a confirmat, pentru AxaNews, Matei Godja, primarul din Onceşti.

Facem precizarea că primarul localităţii nu avea de unde să ştie cât de prost poate fi un localnic să facă “trafic de porci” din zona infestată şi să îi mai şi ducă în ferma sa.

Greutatea a căzut, acum, pe Onceşti. Primarul are treabă administrativă, pentru a atrage fonduri. Fără vina primarului, uUn individ inconştient, a reuşit performanţa de a răspândi virusul în judeţ. “L-au audiat. E grav, mai ales pentru el, că are fermă de vreo 20 de porci. A fost inconştient. I-au făcut şi dosar penal pentru fapta sa. Noi monitorizăm situaţia, nu vom lăsa să ne scape nimic”, a spus, pentru AxaNews.ro, Matei Godja, primarul comunei Onceşti.

La aceasta oră, în Maramureș este confirmat cazul de pesta porcina de la Ieud. Sunt două suspiciuni, la a două gospodărie de la Ieud și o gospodărie la Oncești.

Actualizare 2

A fost confirmat focarul de pesta porcina din a doua gospodărie din localitatea Ieud. La Oncești sunt așteptate rezultatele probelor trimise la București.

Actualizare 3
Au venit analizele de la București. Se confirmă focarul de pesta porcina din gospodăria de la Oncești. Este vorba de persoana care a vândut ilicit suinele.
Referitor la Sighet, zona Șugău, rezultatele anchetei epidemiologice sunt negative.

citeşte şi

ALERTĂ ÎN MARAMUREŞ: Ce măsuri se iau pentru stoparea extinderii focarelor de pestă porcină africană

Te-ar putea interesa si

A murit ultimul procuror de la Nurnberg! Era născut în Ciolt, Maramureș…

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Președintele CJ Maramureș are antemergător! Cum e posibil? Maramureșul strigă după ajutor, dar politicienii se plimbă cu antemergător pe la muzee

Redactie

ACCIDENT GRAV: PATRU RANITI INTR-UN IMPACT TERIBIL LA COLTIREA. RANIT SI UN COPIL DE UN AN (GALERIE FOTO – ACTUALIZARE 2)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.