BREAKING NEWSEveniment

EVENIMENTE RUTIERE: Şişeştean prins băut la volan… fără permis şi un bărbat din Săpânţa a ajuns după gratii pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Poliţiştii rutieri sunt în permanenţă la datorie, 24 de ore din 24. Atunci când nu intervin pentru soluţionarea evenimentelor rutiere, desfăşoară controale pentru a preveni producerea lor. Cei care pornesc la drum pe timpul nopţii cu gândul că nu pot fi prinşi se înşală. Este şi cazul unui bărbat de 32 de ani, domiciliat în comuna Şişeşti.

Acesta a fost oprit pentru verificări azi-noapte, în jurul orei 01.30, în timp ce conducea pe raza oraşului Baia Sprie. A crezut că dacă nu opreşte la semnalele poliţiştilor îşi va asigura scăparea de răspunderea penală, însă s-a procedat la urmărirea lui iar după aproximativ un km a fost oprit.

A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 1.20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.



Bărbatul a devenit agresiv în momentul în care a fost condus la Centrul de permanenţă Baia Sprie pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe şi ultraj.

Un bărbat care a comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi-a pierdut libertatea

Încă un bărbat şi-a pierdut libertatea după ce a fost condamnat la închisoare cu executare pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Acesta a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni închisoare pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în comuna Săpânţa, a fost identificat ieri de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău şi depus după gratii în vederea executării pedepsei.

În ciuda unor statistici evidente, tot mai mulţi şoferi circulă cu viteză

Deşi par conştienţi de riscuri, cei mai mulţi şoferi invocă graba atunci când sunt depistaţi că au încalcat regulile de circulaţie. Iar graba atrage după sine apăsarea prea tare a pedalei de acceleraţie, efectuarea unor depăşiri neregulamentare, neacordarea de prioritate, etc. Drept urmare, bilanţul fiecărei acţiuni desfăşurate pentru combaterea vitezei excesive este consistent în amenzi.

Ieri, 24 octombrie, pe durata unei singure acţiuni desfăşurate pentru combaterea vitezei excesive, poliţiştii din Şomcuta Mare au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 10 000 de lei. Din cele 19 sancţiuni, aproape toate au fost aplicate şoferilor ale căror autoturisme au fost înregistrate de aparatura radar că se deplasau cu viteză peste limita legală. Şi nu a fost un target! A fost o dorinţă de atingere a unui obiectiv ce ţine de siguranţa fiecărui participant la traficul rutier.

Cu cât timp ajungeţi mai repede la destinaţie dacă spre exemplu, efectuaţi o depăşire riscantă? Atunci când este vorba de siguranţa pe drumurile publice scopul nu scuză mijloacele!

Te-ar putea interesa si

Județul Maramureș, reprezentat la Comitetul Executiv al Asociației Europene a Regiunilor de Frontieră

Redactie

INCONȘTIENȚĂ SAU TUPEU: Un maramureșean transporta porci cu TIR-ul în plină epidemie de pestă porcină

Vasile Dale

BEŢI ŞI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE / ACTUALIZARE: Strugurel, Leopard şi Mandarin, la plimbare cu o maşină neînmatriculată şi cu numere false (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult