Maramuresul Istoric

METODA „CAPAC”: Ţigări de contrabandă depistate la Sighet, într-o autoutilitară, sub scânduri și schele de construcție

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au depistat în trafic o autoutilitară condusă de un cetățean român care transporta, ascunse sub scânduri și schele de construcție, aproximativ 13.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 150.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 24.10.2018, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.30, a fost identificată și oprită în trafic pentru control, pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș, o autoutilitară marca Iveco, condusă de către un cetățean român, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse după scânduri și schele de construcție, prin “metoda capac”, mai multe colete cu țigări.

Având în vedere cele constatate, şoferul şi autovehiculul au fost duşi la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Au fost descoperite 12.958 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 151.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

 

Te-ar putea interesa si

CÂND INSIȘTI, PIERZI ȘI A DOUA OARĂ: După aproape trei ani de procese, polițistul Bora Gavrilă pierde și în apel procesul cu Sighet 247. În loc de 200 mii euro despăgubiri, cât a cerut, acum el este bun de plată!

Redactie

FOTO, VIDEO: Garaj mistuit de flăcări la Sighetu Marmaţiei

Redactie

SURSE: Cadre medicale pozitive la Spitalul Vișeu de Sus? Au închis secția de cardiologie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.