BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

VEZI CINE ESTE TRAFICANTUL DE PORCI CU PESTA PORCINA AFRICANA DIN MARAMURES SI AFLA CINE L-AR FI PROTEJAT

Ziarul de Baia Mare vă aduce la lumină informații ascunse de autorități în legătură cu individul inconștient care a adus pesta porcină africană (PPA), în Maramureș, creând astfel trei focare, două la Ieud și unul la Oncești, ultimul confirmat azi după primirea rezultatatelor analizelor de laborator.

În premieră vă spunem cine este cel care a ignorat pericolul aducerii de animale din zone afectate și a scăpat basma curată, de două ori, după ce a fost prins de către polițiști din Bihor și Satu Mare, încercând să aducă porci în Maramureș, în ambele rânduri fiindu-i confiscați. Numai că acest om nu dă doi bani pe lege și nici pe oamenii legii, care, în mod suspect, nu i-au confiscat mașina cu care transporta porci infectați cu PPA!

Este vorba de Petru Godja din Oncești, cunoscut de săteni ca având porecla Jaga. El este un comerciant al locului. De multă vreme face transporturi cu animale. În unele cazuri a fost întrebat dacă nu se teme că va aduce și porci infectați cu pestă porcină africană. De fiecare dată, le râdea oamenilor în nas și le spunea că are poliția de partea sa.

Cine mă opreșete pe mine? Poliția din zonă e a mea, nu știi cine sunt? Cu ceilalți mă descurc”, i-a spus Jaga unui sătean care a relatat cele vorbite cu el, pentru Ziarul de Baia Mare.

Cum se poate acest lucru? Simplu. Jaga, de acum traficantul de pestă porcină africană este socrul șefului de post din Bârsana. Cu pilele sale din poliție, Jaga făcea comerț și cu cereale, fără să fie luat prea mult la întrebări, sau când era verificat, nu pățea nimic. Dacă am aflat cum s-a descurcat pe lângă casă, făcând comerț cu animale și cereale, nu știm ce înseamnă că s-a descurcat cu polițiștii din Bihor și Satu Mare. Credem că se impune o anchetă la nivelul întregii zone. Mașina trebuia sechestrată și dezinfectată la prima sa oprire când i s-au luat și primii porci. Dar se pare că și mafia din jurul unor astfel de tipuri de comerț are temelii solide. Deci pesta porcină africană a fost adusă în Maramureș cu complicitatea polițiștilor din cele două județe și cu acceptul tacit al polițiștilor din zona Sighet și localitățile învecinate, până la Ieud.

A vândut porci și în Rozavlea și în Dragomirești

Ceea ce nu vă spun autoritățile, vă spune Ziarul de Baia Mare. Jaga a pus pe jar instituțiile statului mai mult decât știm noi. El a vândut porci și în localitățile Rozavlea și Dragomirești. Aici porcii se află în observație până la ieșirea virusului din starea de incubație. Directorul adjunct al DSVSA Maramureș, dr. Vasile Pop confirmă pentru Ziarul de Baia Mare, starea de fapt:

“Avem doi porci sub observație la Rozavlea și doi porci la Dragomirești. Zilnic, medicii veterinari din zonă, merg în cele două locații și fac examene clinice complete, constând în termometrie adică măsurarea temperaturii, palpație și observare a culorii animalelor. Se umărește, în special în zona subabdominală și a urechilor, dacă apar pete roșii-violacee la nivelul tegumentului ceea ce ar însemna prezența virusului”.

Deocamdată porcii din Rozavlea și Dragomirești nu dau semne ale prezenței virusului PPA și mai trebuie să stea în observație timp de trei zile din cele 14 în care virusul se poate afla în incubație. În prezent mașina cu care Jaga transporta porcii cu pestă porcină africană este în curtea sa și nu are voie să o scoată din gospodărie, lucru care trebuia făcut de multă vreme. De polițiștii care l-au făcut scăpat și l-au protejat, cine se ocupă, tot noi?

Preluare integrala Ziarul de Baia Mare.ro.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Un polițist de la rutieră și soția lui au sărit de la etajul 2 pentru a scăpa cu viață din calea flăcărilor ce i-au cuprins apartamentul. 13 persoane evacuate, 3 au ajuns la spital – ACTUALIZARE

Vasile Dale

AIR CONNECT și-a bătut joc de un băimărean în Vinerea Mare. Fostul președinte al Asociației Elevilor Baia Mare va sesiza ANPC

Vasile Dale

ACCIDENT LA BÂRSĂU: Cinci victime după ce o maşină condusă de un maramureşean a intrat într-un cap de pod

Redactie

1 mesaj

Gavrila octombrie 27, 2018 at 8:15 am

Puscarie de la 5 la 10 morti mami lui de jeg,JAGA PULI

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.