Maramuresul Istoric

LECŢIE PREVENTIVĂ: Poliţiştii rutieri, în dialog cu elevii de la Liceul Tehnologic Marmaţia

Pentru că sunt în mod deosebit interesaţi de siguranţa pe drumurile publice şi pentru că preferă să prevină decât să intervină la accidente, poliţiştii discută frecvent cu diferite categorii de participanţi la trafic aspecte privind legislaţia în domeniul rutier. Elevii Liceului Tehnologic Marmaţia din Sighetu Marmaţiei au fost grupul ţintă de ieri, 30 octombrie.

Poliţiştii rutieri din municipiu au discutat cu actualii pietoni şi viitorii şoferi despre riscurile pe care şi le asumă cei care încalcă normele rutiere. Reformulând proverbul, se poate afirma că „cine respectă regulile de circulaţie, ajunge departe, iar cine se abate de la respectarea lor poate ajunge la o altă destinaţie.”

Din dorinţa de a reduce distanţa, mulţi pietoni aleg să traverseze prin locuri nemarcate. Iar o singură traversare de genul acesta poate fi fatală. Pentru a fi credibili, poliţiştii le-au dat elevilor exemple concrete despre persoane care, ignorând regulile privind traversarea, şi-au pierdut viaţa sau au fost grav rănite în urma unor accidente. Pentru a evita experimentarea unor situaţii neplăcute, poliţiştii au discutat cu elevii şi despre modalitatea în care trebuie să circule cu bicicletele dar şi aspectele legislative legate de comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Deşi pentru liceeni tentaţia e mare, autoturismele pot fi conduse doar de către cei care posedă permise.
Lecţia preventivă susţinută de poliţişti va fi realmente utilă doar dacă aspectele legislative însuşite vor fi puse în practică.

Te-ar putea interesa si

SPIRIT CIVIC: O tânără din Ocna Şugatag a predat poliţiei o sumă de bani găsită pe stradă

Vasile Dale

BĂTAIE ÎN CENTRUL SIGHETULUI – Un bărbat a ajuns la spital, iar agresorul la poliție (exclusiv)

Vasile Dale

”CU VOIA DOMNULUI” – Facebook-ul Parohiei Greco Catolice Săpânța spartă de hakeri. Enoriașii văd filme porno

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.