Important

PREVENIRE IPJ MARAMURES: NU LĂSA PE MÂINE CE POŢI PREVENI AZI!

Un geam deschis, o uşă neasigurată, un laptop lăsat la vedere în autoturism, un telefon purtat în buzunarul din spate sunt câteva contexte „ideale” ce oferă infractorilor posibilitatea de a acţiona cu mai multă uşurinţă. Cu toate că ştiu aceste aspecte, mulţi cetăţeni le ignoră, gândindu-se că lor nu li se poate întâmpla.

Pentru a nu deveni victime, poliţiştii le-au reamintit băimărenilor câteva reguli de bază. Puse în aplicare, acestea conferă siguranţă bunurilor personale şi implicit zădărnicesc planurile hoţilor, contribuind la diminuarea fenomenului infracţional.

Un geam deschis, o uşă neasigurată, un laptop lăsat la vedere în autoturism, un telefon purtat în buzunarul din spate sunt câteva contexte „ideale” ce oferă infractorilor posibilitatea de a acţiona cu mai multă uşurinţă. Cu toate că ştiu aceste aspecte, mulţi cetăţeni le ignoră, gândindu-se că lor nu li se poate întâmpla. Pentru a nu deveni victime, poliţiştii le-au reamintit băimărenilor câteva reguli de bază. Puse în aplicare, acestea conferă siguranţă bunurilor personale şi implicit zădărnicesc planurile hoţilor, contribuind la diminuarea fenomenului infracţional.

Legat de furturile din genţi şi din buzunare, cetăţenii cu care au stat de vorbă poliţiştii au fost sfătuiţi să fie vigilenţi, în special în locurile aglomerate şi să nu aibă asupra lor sume mari de bani. Sub nicio formă portofelul nu trebuie lăsat în coşul de cumpărături.Sunt întotdeauna vulnerabile şi buzunarul din spate al pantalonilor sau poştea deschisă.

Dacă se întâmplă să fiţi victima unui furt, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să sunaţi la poliţie şi să le furnizaţi poliţiştilor cât mai multe informaţii care ar putea duce la identificarea infractorului!

Te-ar putea interesa si

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ: Ordin de protecţie provizoriu emis de polițiștii băimăreni

Redactie

11 oferte depuse pentru realizarea a două dintre cele mai importante obiective de investiții din Maramureş

Redactie

Rotaract T.E.A.M. Baia Mare anunță cea de-a VIII-a ediție a Balului Inimilor dedicată Sănătății Mintale a Copiilor și Adolescenților

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.