BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

FARA DUMNEZEU / ACTUALIZARE: DUPA ILUMINATIE MAI MULTE MORMINTE AU FOST DISTRUSE IN CIMITIRUL MUNICIPAL SIGHET. POLITISTII AU INTOCMIT DOSAR PENAL SI DESFASOARA CERCETARI (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

Pentru majoritatea maramuresenilor Iluminatia este considerata aproape atat de importanta ca Pastele sau Craciunul. Sufletele celor trecuti in lumea celor vesnici iau lumina din lumina lumanarilor si vin la intalnire cu cei dragi. Lumanarea simbolizeaza lumina.

Din pacate sunt si exemple negative. La Sighetu Marmatiei, in Cimitirul Municipal, dupa ce localnicii si-au cinstit asa cum se cuvine mortii, persoane necunoscute si-au batutu pur si simplu joc de mai multe morminte.

Crucile acestora au fost pur si simplu rupte si rasturnate. Imaginile de groaza au fost descoperite astazi dimineata de cativa oameni care au venit cu intarziere sa aprinda o lumanare la capataiul celor dragi.

Imaginile video si fotografiile ne-au fost furnizate de un cititor al site-ului nostru. Pe aceasta cale politia municipala Sighetu Marmatiei a fost sesizata despre acest incident neplacut. Persoana sau persoanele care au comis aceste fapta vor fi cercetate pentru comiterea infractiunii de profonare de morminte. Astfel, conform articolul 383 alin. 2 „Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

 

Actualizare

In urma sesizarilor politistii au intocmit dosar penal si desfasoara cercetari in vederea identificarii autorilor si tragerii acestora la raspundere penala.

 

Te-ar putea interesa si

REŢINUŢI PENTRU 24 DE ORE: Sigheteni care aveau asupra lor trei cutii de unelte de marcă, prinşi de poliţişti

Vasile Dale

VEDEȚI CĂ SE POATE! IPJ Maramureș a delegat un agent de poliție la Postul de Poliție Repedea

Vasile Dale

VIDEO LIVE: Un șofer s-a izbit de un podeț și s-a răsturnat la Crăciunești. A ieșit nevătămat din mașină

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.