Maramuresul Istoric

FRONTIERA DE NORD: Peste 16.800 pachete ţigări confiscate în urma unei percheziții la Sighet și a unor acțiuni la Petrova şi Valea Vişeului (FOTO, VIDEO)

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat în urma unei percheziții, dar și a unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, cantitatea de 16.888 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 193.500 lei.

Ieri, 02 noiembrie a.c., în baza unui mandat emis de către Judecătoria Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, au efectuat o percheziţie la un imobil de pe raza localității Sighetu Marmației.



În urma percheziţiei efectuate, în interiorul imobilului care aparține cetățeanului român Ionel C., în vârstă de 33 de ani, polițiștii de frontieră au descoperit 15 colete învelite în folie de culoare neagră, ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Procedând la inventarierea baxurilor descoperite, s-a constatat că acestea conțin cantitatea de 10.580 pachete țigări, în valoare de 123.700 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 2 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, judeţul Maramureş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.00, a fost oprit în trafic pentru control, pe D.N. 18, pe raza localității Petrova din jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

La volanul mașinii se afla M.D., în vârstă de 30 de ani, domiciliată pe raza jud. Maramureș.

Pe timpul controlului, polițiștii de frontieră au observat în spoilerul spate al mașinii, mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care s-a procedat la conducerea persoanei și a autoturismului la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma unui control amănunțit, au fost descoperite în mai multe spații special amenajate în spoilerul spate, bara față, spătarele scaunelor din față și compartimentul aerotermă, 1.928 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 22.500 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul instituției, până la finalizarea cercetărilor.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar coletele au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 46.800 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, în continuare efectuându-se verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Te-ar putea interesa si

BERBEŞTI: S-a urcat băut la volan, apoi s-a răsturnat într-un şanţ şi a distrus un gard

Redactie

PENTRU CĂ I-A FĂCUT PĂCĂLICI: O mie de lei amendă pentru o femeie care a comentat pe facebook despre Poliția Locală Sighet (FOTO)

Vasile Dale

VISEU DE SUS: BAIAT DE 10 ANI LOVIT DE O AUTOUTILITARA. A TRAVERSAT NEREGULAMENTAR

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult