Eveniment

CU SPRIJINUL ELEVILOR DE LA ARTE: ZEBRE TRIDIMENSIONALE PENTRU SIGURANŢA ELEVILOR

Mai ales când sunt coordonaţi de poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş, elevii Colegiului de Arte Baia Mare sunt talentaţi şi la prevenire. Imaginaţia şi pasiunea lor pentru arhitectură, corelate cu dorinţa poliţiştilor de a reduce numărul accidentelor în care sunt implicaţi pietonii, au dus la realizarea primelor treceri pentru pietoni 3D din Baia Mare.

Elevii clasei a IX-a C sunt cei care au acceptat provocarea poliţiştilor rutieri. Azi, 07 noiembrie, au trecut la fapte, iar inspiraţia şi talentul lor au avut rezultatul propus: realizarea a două treceri de pietoni tridimensionale, care să-i atenţioneze pe şoferi cu privire la încetinirea vitezei pe strada Petofi Sandor, în zona şcolii lor. Marcajele rutiere au fost trasate astfel încât să le producă şoferilor o iluzie optică. Umbrele efectuate le dau şoferilor senzaţia că se află în faţa unor obstacole iar tendinţa este aceea de a spori vizibilitatea şi a  reduce viteza. Materialele necesare au fost puse la dispoziţie de Serviciul Public Ambient Urban din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare.

Elevii au lucrat sub supravegherea poliţiştilor şi profesorilor câteva ore, timp în care circulaţia auto în zonă a fost restricţionată.



Realizarea zebrei 3D este parte a campaniilor iniţiate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş pentru reducerea vitezei şi creşterea siguranţei pietonilor. Poliţiştii speră ca efectul tridimensional să fie util pentru şoferi şi în acelaşi timp atractiv pentru pietoni, astfel încât aceştia să nu mai traverseze neregulamentar.

În situaţia în care zebra se va dovedi utilă, conceptul se va dezvolta şi la trecerile pentru pietoni din zona altor unităţilor de învăţământ din municipiu.

Te-ar putea interesa si

VIDEO / BAIA MARE: Incendiu la o hală de producţie de hrană pentru animale. Arde o suprafaţă de circa 100 mp

Redactie

EXCLUSIV: A murit pietonul accidentat de șeful Centrului de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Impact între un microbuz şi un TIR la Metro. 3 muncitori răniți (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult