Eveniment

ÎN FLAGRANT: Trei minori, prinşi cu materiale pirotehnice ilegale de poliţiştii din Borşa şi Leordina

În urmă cu trei zile poliţiştii maramureşeni au demarat acţiunea FOC DE ARTIFICII. Trei minori, care deţineau fără drept aproape 500 de petarde, au fost depistaţi ieri de poliţişti, iar acum sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

În cadrul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe fondul nerespectării prevederilor legale privind regimul materiilor explozive, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase împreună cu cei din Borşa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi minori din Borşa deţin obiecte pirotehnice interzise. Asupra lor au fost găsite 364 petarde, deţinute fără drept.

Tot ieri, poliţiştii Secţiei4 Poliţie Rurală Leordina au depistat un minor de 15 ani, din Bistra, care deţinea fără drept 119 petarde.
Produsele pirotehnice depistate asupra celor trei tineri au fost ridicate în vederea expertizării iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu obicte pirotehnice.

Reamintim că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Polițiștii vor continua acţiunile şi controalele, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice. Scopul acestor acţiuni este prevenirea şi combaterea evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT FEROVIAR: Mașină lovită de trenul Baia Mare – Timişoara (FOTO)

Vasile Dale

LIVIU POP NEAGĂ ACUZAŢIILE: „Sunt șocat! Îl cunosc pe denunțătorul Costea, habar nu aveam de contracte”, spune senatorul

Vasile Dale

VIDEO, FOTO: Un bătrânel din Baia Mare a fost prins beat la volan. Poliția Locală a chemat Poliția Rutieră – actualizare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult