Important

FESTIVITATE LA IPJ MARAMUREŞ: Marea Unire de la 1 decembrie 1918, sărbătorită de poliţiştii maramureşeni. Nouă ofiţeri şi 11 agenţi, avansaţi în gradul profesional următor

Împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a fost marcată astăzi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, în cadrul unei şedinţe festive inedite.

Alături de poliţişti, la eveniment au fost prezenţi prefectul judeţului Maramureş – Vasile Moldovan, şi directorul Direcţiei judeţene Maramureş a Arhivelor Naţionale – Klara Guşeth.



Pentru că amintirea înaintaşilor este o datorie de suflet, şedinţa festivă a debutat cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria agentului şef principal de poliţie Hruşcă Ioan, şeful Postului de Poliţie Comunală Bogdan Vodă. Imnul de stat al României a fost intonat de corul inspectoratului.

Pentru că meritele excepţionale în activitatea profesională sunt recunoscute şi răsplătite, festivitatea a continuat cu avansarea a 20 de poliţişti. Cei nouă ofiţeri şi 11 agenţi, avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost apreciaţi pentru modul în care au înţeles să-şi îndeplinească atribuţiile profesionale, şi mai ales pentru modul de a fi ca poliţişti şi ca oameni. Consiliul Teritorial Maramureş al Corpului Naţional al Poliţiştilor le-a oferit poliţiştilor avansaţi o distincţie onorifică, „obstacol” în calea uitării acestei zile însemnate.

În acelaşi context, inspectoratul de poliţie a găzduit Expoziţia documentară itinerantă „Maramureşenii şi Unirea” realizată de Direcţia judeţeană Maramureş a Arhivelor Naţionale.

Klara Guşeth a menţionat eforturile susţinute de echipa pe care o coordonează în realizarea acestui proiect, care s-a materializat şi în editarea unui album, pe care cei interesaţi îl pot obţine gratuit de la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

Atât prefectul judeţului, Vasile Moldovan, cât şi şeful inspectoratului, comisar şef de poliţie Liviu Constantin Grozavu, şi-au exprimat aprecierile şi mulţumirile faţă de munca şi reuşitele poliţiştilor maramureşeni, şi le-au transmis atât loc cât şi familiilor acestora La mulţi ani cu ocazia Zilei Naţionale a României!

Te-ar putea interesa si

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Sistemul național de educație are nevoie de stabilitate!”

Vasile Dale

Ambulatorul Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare – reabilitat la standarde europene, printr-un parteneriat cu CJ Maramureș

Redactie

Se schimbă programul de vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult