Eveniment

ALCOOLUL NU LE-A PURTAT NOROC: Trei bărbaţi, care conduceau în stare de ebrietate, s-au ales cu dosare penale

Participanţii la traficul rutier au nevoie de siguranţă, iar poliţiştii sunt prezenţi pe drumurile publice în primul rând pentru a contribui la diminuarea numărului de evenimente rutiere şi implicit de persoane rănite. Doi bărbaţi, care conduceau în stare de ebrietate, au fost opriţi ieri de poliţiştii din Şomcuta Mare, înainte de a fi implicaţi în accidente de circulaţie.


Unul dintre ei, tânăr de 31 de ani, a fost depistat aseară, la ora 23.30, pe raza localităţii Buciumi. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Celălalt, un bărbat de 36 de ani, a fost oprit pre raza localităţii Vălenii Şomcutei azi-noapte, în jurul orei 04.00. Concentraţia indicată de aparatul etilotest a fost de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat.



Alcoolul nu i-a purtat noroc nici unui şofer din Baia Mare. Ieri după-amiază, acesta a a condus un autoturism între localităţile Ulmeni – Mânău, a avariat uşor un alt autovehicul, şi şi-a continuat deplasarea, însă a fost oprit la scurt timp de poliţiştii din Ulmeni. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la spital sau centre de permanenţă pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri legale.

Conducerea unui autovehicul de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice de sânge are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani sau cu amendă.

Te-ar putea interesa si

VERIFICĂRI ÎN MARAMUREŞ: Rezultatele poliţiştilor în urma acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier (FOTO)

Vasile Dale

VIDEO: Salvamontiştii, puşi pe drumuri sub Creasta Cocoşului de un cioban… beat

Redactie

FOTO. Circul Americano Vargas a ajuns în BaiaMare! Plătești un bilet iar unul îl poți obține gratuit. Află cum

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult