De două zile ninge încontinuu în Maramureş. În tot judeţul sunt probleme din cauza zăpezii. Cititorii site-ului vasiledale.ro trimit imagini cu neregulile surprinse.

De exemplu, pe bd. Unirii din Baia Mare o ghirlandă din iluminatul ornamental, din cauza greutăţii zăpezii, e la pământ. O problemă similară este semnalată şi pe bd. Bucureşti.

Un alt cititor a trimis o poză cu un copac doborât pe strada Cuza Vodă.

Locuitorii din cartierul Săsar au rămas fără energie electrică. Intervențiile echipelor SDEE Transilvania Nord vor continua pana la alimentarea integrala a tuturor zonelor afectate, dar, in anumite situatii, sunt ingreunate de accesul dificil cauzat fie de contiile meteo inca nefavorabile, se arată pe site-ul  SDEE Transilvania Nord.

Strada Cuza Vodă
Strada Cuza Vodă

Trebuie menţionat că până la ora 12.00 ANM a emis o avertizare meteo pentru Maramureş, de  ninsori abundente. Local se va depune strat de zapada de 10-20 cm.

Zonale afectate: Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Tăuții-Măgherăuș, Copalnic-Mănăștur, Șisești, Mireșu Mare, Satulung, Recea, Dumbrăvița, Suciu de Sus, Cupșeni, Cernești, Lăpuș, Remetea Chioarului, Valea Chioarului, Groși, Ardusat, Coroieni, Groșii Țibleșului, Săcălășeni, Coltău, Vima Mică, Coaș, Boiu Mare.

 

Vizibilitate redusă de ceață, sub 150 de metri, în Pasul Prislop

Vremea a fost inchisa si au cazut precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Trecator si izolat s-a semnalat si burnita. Cantitatea maxima inregistrata a fost de 15.0 l/mp la Ulmeni. Vantul a suflat slab moderat cu intensificari in zona montana inalta de pana la 94 km/h, unde a viscolit ninsoarea. Temperatura maxima a fost de 0 grade la Ocna Sugatag, Baia Mare, Targu Lapus si 2 grade la Sighetu Marmatiei. In zona montana inalta s-a semnalat ceata.

 

Bd. Unirii (în spatele unui bloc)
Bd. Unirii (în spatele unui bloc)

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse, masura aseara pana la 30 cm la Firiza.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de -2 grade la Targu Lapus, Borsa, Cavnic, Petrova, Viseu de Sus si -1 grad la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Baia Mare.

 

Str. Iza
Str. Iza
Str. Moldovei
Str. Moldovei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.