Recomandate

EFECTELE NINSORII ABUNDENTE: Cursuri suspendate mâine la unități de învățământ din localitățile Dumbrăvița, Boiu Mare, Șișești, Coltău și Remetea Chioarului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară, având în vedere prognoza meteorologică nefavorabilă și instituirea informării meteorologice de ninsoare, până mâine, 18 decembrie a.c., la prânz. S-a analizat situația stocurilor de materiale antiderapante și problemele apărute în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.


”Deficiențele în alimentarea cu energie electrică a unităților administrativ-teritoriale au fost cauzate de ninsoarea abundenta, dar și de faptul că nu s-a intervenit pentru asigurarea culoarelor de protecție în zona punctelor de transformare și a rețelelor de alimentare cu energie electrică”, a spus președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.

Directorul SC Electrica Baia Mare a precizat că precipitațiile sub formă de ninsoare căzute în această dimineață au condus la producerea de avarii la rețele și puncte de transformare din mai multe localități de pe raza județului (Băița, Coaș, Dumbrăvița, Șomcuta Mare, Fărcașa, Sîrbi).

Având în vedere aceste situații, dar și faptul că precipitațiile sub formă de zăpadă pot produce noi avarii în rețelele de alimentare cu energie electrică, la solicitarea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș s-a luat decizia, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca mâine, 18 decembrie a.c., să se suspende cursurile la unitățile de învățământ din Dumbrăvița, Boiu Mare, Șișești, Coltău și Remetea Chioarului.

Motivul suspendării cursurilor este de a evita îmbolnăvirea copiilor, datorită faptului că unitățile de învățământ nu pot fi încălzite, în lipsa alimentării cu energie electrică
Drumuri județene închise pe perioada de iarnă

Prefectul Vasile Moldovan a solicitat montarea de bariere pentru sectoarele de drumurile județene închise în perioada de iarnă, în scopul de a evita posibilitatea producerii unor situații de urgență de către persoane care pot rămâne blocate sau înzăpezite.

Sunt închise pe perioada de iarnă următoarele sectoare de drumuri județene: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Gutin; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelința-limită județ Sălaj; DJ 182B, Băița de Sub Codru-limită județ Satu Mare, DJ 183C, intersecție Șuior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strâmbu Băiuț; DJ 186D, Glod-Poienile Izei; DJ109U, Băiuț-Botiza.

Secția de drumuri naționale Baia Mare și SC Drumuri și Poduri SA dețin stocuri de carburanți și materiale antiderapante pentru intervenție și asigurarea practicabilității drumurilor publice din județ.

 

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: IMPLICAT ÎN TRAFIC DE DROGURI – Cine este cântărețul bisericesc din Vișeu de Sus care s-a urcat beat la volan și a provocat un accident în Noaptea de Înviere

Vasile Dale

ANCHETĂ: La Spitalul Județean de Urgență Baia Mare s-a constituit o comisie de anchetă care va stabili împrejurările în care a avut loc decesul nou-născutului

Vasile Dale

PRELUARE ACTUALMM: Ce spune o elevă de 15 ani referitor la protestul fermierului din Şomcuta Mare: “Sper sa dormiți liniștit la noapte știind ca ați stricat viitoarea generație de fermieri”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult