Eveniment

INFO TRAFIC: Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă pe sectoarele de drumuri din Maramureş

Vremea a fost închisă şi pe arii extinse a nins luni, 17 decembrie. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 15.0 l/mp la Târgu Lăpuș. Vântul a suflat slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înalta cu viteze de până la 36 km/h la Vf. Iezer.

Temperaturile maxime au fost cuprinse între -1 grad la Tg. Lăpuș și 1 grad la Sighetu Marmației. Izolat, la munte și în zonele joase, s-a semnalat ceață.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsură aseară până la 43 cm la Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era de -4 grade la Borșa, în Pasul Gutâi și Petrova -3 grade la Târgu Lăpuș, Baia Sprie, Cavnic și Baia Mare și -2 grade la Ocna Șugatag, Sighetu Marmației, Seini.

Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale în condiții de iarnă. Cerul este acoperit, vizibilitatea bună în trafic. Ninge slab pe DN1C și E 58, iar pe restul sectoarelor de drumuri naționale se semnalează precipitații sub formă de ninsoare.

Carosabilul drumurilor naționale din județ este acoperit cu un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 35 utilaje și au împrăștiat 283 tone sare.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -4 grade la Borșa, Vișeu, Pertrova, Sighetu Marmației, Cavnic -3 grade la Târgu Lăpuș, Baia Mare, Ocna Șugatag, Seini, Șomcuța Mare.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost în creștere ușoară. Gheață este formată la malul râurilor Ruscova și Botiza.

Temperaturile scăzute au favorizat formarea unui pod de gheață pe râul Mara. Nu sunt probleme apă circulă pe sub podul de gheață. Curg sloiuri de gheață pe râurile Iza și Mara. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului de exploatare.

Grosimea stratului de zăpadă măsoară: 48 cm la Firiza, 46 cm la Mara, 45 cm la Cavnic, 44 cm în Baia Sprie, 39 cm la Ocna Șugatag, 32 cm la Sighetu Marmației, 32 cm la Moisei, 29 cm în Baia Mare și Târgu Lăpuș, 20 cm Valea Vișeului, 25 cm în Poiana Borșa, 16 cm la Vf. Iezer.

Vremea va fi rece astăzi. Cerul va fi mai mult noros. Trecător ziua pe arii restrânse va ninge, și se va mai depune strat de zăpadă de 3-6 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și -6 grade. Izolat, în zonele joase va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Din șanț în copac la intrarea în Coaş. Autoturism distrus (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Din cauză că Primăria Baia Mare nu îşi plăteşte facturile, întreg judeţul Maramureş riscă să fie îngropat în gunoaie

Redactie

Experienţa UNTOLD Dubai începe cu o petrecere la peste 11.000 de metri altitudine

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.