Eveniment

INFO TRAFIC: Zapada pe drumurile nationale si judetene. 82 cm de omat la Firiza. Brazi cazuti pe DJ186 (foto/video)

Circulatia rutiera in Maramures este asigurata in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale din judet este curat si umed. Zapada framantata, cu grosimea pana la 1 cm, se gaseste depusa pe carosabilul DN 18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180.

“Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 22 utilaje si au imprastiat 217 tone sare. Cerul este acoperit. Vizibilitatea in trafic este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 180”, informeaza reprezentantii Institutiei Prefectului Maramures.

Precipitatii sub forma de ninsoare au cazut si pe sectoarele de drumuri judetene. Angajatii societatii au actionat cu 35 de utilaje si au imprastiat 779 tone de material antiderapant. Pe unele sectoare de drumuri judetene, stratul de zapada framantata depus pe partea carosabila are grosimea cuprinsa intre 1 si 2 cm.



Sectoarele de drumuri judetene inchise pe perioada de iarna in judetul Maramures sunt: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Gutin; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelința-limită județ Sălaj; DJ 182B, Băița de Sub Codru-limită județ Satu Mare, DJ 183C, intersecție Șuior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strâmbu Băiuț; DJ 186D, Glod-Poienile Izei; DJ109U, Băiuț-Botiza.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -8 grade la Borsa, -7 grade la Cavnic, Ocna Sugatag, Viseu de Sus, Sighetu Marmatiei si Baia Sprie, -6 grade la Targu Lapus, -5 grade in Baia Mare.

Stratul de zapada masoara: 82 cm la Firiza, 78 cm la Cavnic, 73 cm in Pasul Gutai, 60 cm la Luhei, 52 cm la Coroieni, 41 cm in Baia Borsa, 40 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm la Moisei, 36 cm in Poiana Borsa, 35 cm pe Valea Vaserului, 33 cm la Mara, 30 cm la Suciu de Jos, 29 cm la Targu Lapus, 23 cm la Iezer, 21 cm in Baia Mare, 18 cm la Ocna Sugatag, 10 cm la Sighetu Marmatiei.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Lapus, Suciu, Cavnic si Firiza. Sunt formate doua poduri de gheata pe raurile Cosau si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raurile Tisa, Viseu, Somes si Lapus. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului. Nu sunt probleme in aliementarea cu energie electrica a localitatilor.

Te-ar putea interesa si

MARAMUREȘUL ÎNSÂNGERAT: Nicio zi fără accidente de circulaţie pe șoselele județului

Vasile Dale

FOTO CITITORI: Un autoturism a ars pe DN1C Baia Mare – Satu Mare

Vasile Dale

VERIFICĂRI ÎN TRAFIC: 116 sancţiuni, 10 certificate de înmatriculare reţinute, nouă permise de conducere suspendate la Borşa, Ocna Şugatag, Copalnic şi Satulung

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult