BREAKING NEWSRecomandate

DIN CAUZA VREMII: Cursa Tarom Bucureşti – Baia Mare a aterizat aseară la Cluj Napoca. Tot de acolo a pornit cursa de dimineaţă

Un avion Tarom care trebuia să ajungă aseară în Baia Mare a aterizat la Cluj, din cauza ceţii, iar cursa RO 620, care ar fi trebuit să plece la ora 5.40 din Baia Mare, va porni tot din Cluj. 20 de pasageri voiau să ajungă azi din Baia spre Bucureşti. Aceştia au fost transportaţi cu un autocar la Cluj.

De menţionat că şi cursele care operează pe Aeroportul din Satu Mare au fost nevoite să aterizeze la Cluj.



Vizibilitate redusă, sub 100 de metri, de ninsoarea viscolită pe DN 18, în Pasul Prislop

Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta cu viteze de până la 61 km/h, unde a zăpadă. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -2 grade la Târgu Lăpuș și 2 grade la Ocna Șugatag. În zona montană înalta și local în zonele joase s-a semnalat ceață.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsură aseară până la 59 cm, la Baraj Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -6 grade la Baia Mare și -3 grade la Ocna Șugatag, -7 grade la Petrova, -6 Cavnic -5 Borșa Sighetu Marmației și Ocna Șugatag.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumur naționale este curat și umed. Zăpadă frământată, cu grosimea dcuprinsa între 1 și 2 cm se găsește depusă pe carosabilul DN18, între km 156 și km 160, în Pasul Prislop. Cerul este acoperit. Fulguiește pe DN1C și E58, ninge pe DN18, la Petrova și DN18B, la Târgu Lăpuș. La Borșa ninsoarea este viscolită. Vizibilitatea este redusă, sub 100 de metri, pe DN 18, între km 160 și km 180, de ninsoarea viscolită. Vântul prezintă, în această, zona intensificări de până la 30 km/h. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 15 utilaje și au împrăștiat 47 tone sare. De asemenea, au fost utilizate 600 litri clorură de calciu pe DN 1C și E 58

Nivelurile și debitele cursurilor de apă au fost ușor variabile influențate de fenomenele de iarnă. Nu au fost semnalate probleme. Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Lăpuș, Suciu, Cavnic, Sasar, Firiza și Nistru. Exploatarea amenajării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară: 78 cm la Cavnic, 75 cm în Pasul Gutâi, 69 cm la Firiza, 65 cm la Baiut, 55 cm la Luhei, 37 cm în Poiana Borșa, 36 cm în Baia Borșa, 46 cm la Coroieni, 37 cm la Grosii Tiblesului, 28 cm la Târgu Lăpuș, 22 cm în Baia Mare, 19 cm la Vârful Iezer. 17 cm la Sighetu Marmației și Ocna Șugatag,

Se mențin avertizările de avalanșă în pe traseele montane din Munții Pietrosu Rodnei și Munții Gutâi. Rugăm amatorii de drumeții montane să nu se aventureze și să țînă cont de recomandările salvamontiștilor și jandarmilor montani maramureșeni.

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților din județ.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -5 grade în Baia Mare și Cavnic, -4 grade la Borșa, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, -3 grade la Ocna Șugatag.

Vremea rămâne și astăzi închisă. Pe arii extinse vor cădea precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. La munte va ninge. Izolat cantitățile de precipitații vor depăși 10 l/mp. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări la munte viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime între -2 și 1 grad.

Mâine, 12 ianuarie vremea se răcește. Cerul va fi noros și temporar va ninge. Vântul va suflă slab la moderat cu intensificări temporare, iar pe crestele montane va suflă tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și -3 grade, iar cele minime între -8 și -4 grade.

Pentru duminică, meteorologii au prognozat că vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge. Îndeosebi în zona montană, cantitățile de apă vor fi însemnate și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va suflă slab la moderat cu intensificări locale, iar pe crestele montane va fi tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade, iar cele minime între -3 și -1 grad.

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV – Protest la Romanița după ce mascații au oprit o nuntă ce era programată într-o localitate CARANTINATĂ (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

CORONAVIRUS 13 AUGUST: 31 cazuri noi în Maramureş, un deces. În ţară 1.454 cazuri noi, 53 de decese

Redactie

VIDEO: Trafic blocat complet pe DN17 C, între Bistrița și Maramureș, din cauza aluviunilor. Două maşini luate de ape

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult