Sunt patru TIR-uri parcate la ieșirea din Baia Sprie. Se lucrează la lărgirea locurilor de parcare in zonă.


Circulația pe calea ferată se efectuează în condiții de iarnă. Nu sunt trenuri anulate sau blocate în gări sau pe calea ferată.

Traficul este restricționat în Pasul Gutai pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, pana la ora 11, pentru efectuarea lucrarilor de deszapezire.

ACTUALIZARE 1

Restrictia s-a  prelungit pana la ora 12.00. Pana la ora 11.00 sunt 10 TIR-uri oprite in Baia Sprie.

ACTUALIZARE 2

S-a reluat circulatia autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone in pasul montan Gutai. Acestea vor circula alternativ, la urcarea dinspre localitatea Mara, respectiv orasul Baia Sprie.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale. Stratul de zapada framantata este depus pe toate sectoarele si masoara pana la 1 cm. Pe DN 18, in Pasul Gutai, stratul de zapada framantata depus masoara pe unele portiuni si pana la 4 cm. Ninge abundent in pasul montan, iar in acest context, administratorul drumului national si Serviciul Politiei Rutiere Maramures au solicitat restrictionarea accesului in pasul montan a autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone, pana la ora 11.00, pentru efectuarea lucrarilor de deszapezire. Sunt in pasul montan filtre ale politiei rutiere in pasul montan, la Mara si Baia Sprie. Acestea verifica echiparea adecvata pe timp de iarna cu anvelope si lanturi. TIR-urile care sunt acum in pasul montan sunt lasate sa treaca pentru a nu bloca circulatia si a incepe lucrarile de deszapezire. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop.

Dn1C intre Recea si Maia Mare
Dn1C intre Recea si Maia Mare

Pe DN 18B, stratul de zapada framantata masoara pana la 3 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 21utilaje si au imprastiat 54 tone sare. S-a utilizat o cantitate de 1000 litri clorura de calciu.

Dn1C intre Recea si Maia Mare
Dn1C intre Recea si Maia Mare

Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Lapus, Suciu, Cavnic, Sasar, Firiza si Nistru. Poduri de gheata sunt prezente pe cursurile raurilor Mara si Barsau, iar pe cursurile raurilor Iza, Boicu, Botiza, Mara, Cosau, Cavnic si Firiza sunt poduri de gheata cu ochiuri.

Stratul de zapada masoara: 118 cm la Cavnic si Firiza, 111 cm in Pasul Gutai, 100 cm la Baiut, 72 cm la Coroieni, 65 cm la Grosii Tiblesului, 52 cm la Razoare si Lapusel, 50 cm in Poiana Borsa si Baia Borsa, 47 cm la Targu Lapus 42 cm in Baia Mare, 27 cm la Ocna Sugatag, 26 cm la Sighetu Marmatiei.

Dn1C intre Recea si Maia Mare
Dn1C intre Recea si Maia Mare

Vremea se va incalzi astazi fata de ziua precedenta. Cerul va fi temporar noros si pe arii relativ extinse, indeosebi in cursul zilei, vor cadea precipitatii mixte favorizand depunerea de polei. La munte vor predomina ninsorile. Izolat cantitatile de apa pot depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare ziua care la rafală vor atinge 45-50 km/h, iar în zona montană în general cu viteze de 65-80 km/h, pe creste sufland tare cu rafale de peste 90-100 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând puternic zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Maine, 17 ianuarie, a.c.,vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi temporar noros si pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, favorizand izolat depunerea de polei. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 4 grade, iar cele minime intre -2 si 2 grade. Izolat vor fi conditii de cea

DJ Targu Lapus - Baiut
DJ Targu Lapus – Baiut

ta.

DJ Targu Lapus - Baiut
DJ Targu Lapus – Baiut
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.