Important

ACTIVITĂŢI PREVENTIVE: Lecţie de siguranţă predată de poliţişti elevilor din Ariniş

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei ai Grupei Canine şi cei de la Postul de Poliţie Comunal Ariniş au reluat activităţile preventive adresate copiilor, oferindu-le acestora o lecţie despre siguranţa personală, asezonată cu un exerciţiu de dresaj canin.


La mijloc de ianuarie, recomandările preventive au ajuns la cei peste 60 de elevi care frecventează şcoala din localitatea Ariniş.

Cu cei din ciclul primar au fost abordate teme privind pericolele nerespectării regulilor de circulaţie şi capcanele mediului online. Prezentarea unor tematici specifice vârstei lor printr-o abordare ludică a generat discuţii interactive şi a avut efectul scontat, acela de a stârni interesul şi implicarea copiilor.

Celor din ciclul gimnazial poliţiştii le-au explicat aspecte privind răspunderea penală a minorilor şi modalitaăţi de prevenire şi combatere a fenomenului de bullying. Pentru că indiferent de vârstă, unele reguli trebuie cunoscute şi respectate, poliţiştii au insistat asupra importanţei protecţiei personale şi asupra felului în care trebuie să acţioneze în anumite situaţii de risc, recomandându-le elevilor să nu încerce să-şi rezolve singuri problemele, ci să apeleze la sprijinul adulţilor!

Ziua de şcoală s-a încheiat în curtea şcolii, în compania lui Vis. Echipajul Grupei Canine a oferit copiilor un adevărat spectacol de dresaj canin, care a fost aplaudat de toţi cei prezenţi.

Te-ar putea interesa si

DIN IANUARIE 2020: Sancțiuni mai mari pentru “gălăgioși”

Vasile Dale

Asociația ”Suntem Vocea Lor” ajută familii de refugiați cu copii și bătrâni care ajung la Sighetu Marmației

Vasile Dale

CURENT ELECTRIC DIN GUNOI: Autorităţile din Seini au reuşit să asigure iluminatul public doar din energie verde

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult