Cititorii noștri ne-au trimis imagini foto dar și imagini video surprinse în aceste zile pe drumul judetean 193 in zona podului de pe râul Someș, la intrare in comuna Ardusat.

Caderile de zăpadă și folosirea materialului antiderapant au dus la distrugerea părții carosabile. Astfel, acum traversarea podului este o adevărată aventură pentru șoferi, dar și o adevărată piatră de încercare pentru rezistența autovehiculelor care-l tranzitează.

”Aș vrea sa semnalez o problema gravă privind drumurile județene, în special poodul de la Ardusat. Am facut deja în 17 ianuarie 2019 o petitie la IPJ Maramures și la Consiliul Județean Maramureș.

Dacă aveți timp vă rog să faceți un reportaj privind podul pentru că deja se vede structura de beton de sub asfalt. Dacă se va închide circulația pe acel pod va fi o problema gravă pentru județ și locuitorii de peste Someș” ne-a scris cititorul nostru.

Ce se va întâmpla cu locuitorii din Țara Codrului?

Dacă este așa cum spune cititorul nostru atunci clar va fi o problemă extrem de gravă pentru locuitorii din zeci de localități din Țara Chioarului. Cum podul de la Ulmeni nu este gata, nici cel de la Seini, practic zona rămâne izolată de Maramureș. Singura varianta ar fi traversarea râului Someș cu bac-ul la Ulmeni sau un ocol de peste o sută de kilometri prin municipiul Satu Mare, respectiv Jibou – Mesteacăn – Baia Mare.

Așteptăm și poziția oficială a autorităților pentru a le putea spune oamenilor dacă traversarea podului este sau nu sigură în acest moment.

ACTUALIZARE

La scurt timp după ce am publicat imaginile video cei de la drumuri județene și-au făcut apariția pe podul de la Ardusat și l-au plombat. Cu lopata cum altcumva! Cel puțin provizoriu situația s-a remediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.