BREAKING NEWSRecomandate

DRUMARI ÎN CHILOȚI ÎN PLINĂ IARNĂ: Amenzi de zeci de mii de lei pentru firmele de deszăpezire din Maramureș. Amendă și pentru gropile de la podul de la Ardusat

De la începutul anului și până în data de 22 ianuarie, polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei. În Maramureș, șase administratori au fost amendați pentru intervențiile dezastruoase de pe șoselele județului.

Conform informațiilor oficiale, șase sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii de la Serviciul Poliției Rutiere Maramureș doar în luna ianuarie 2019. Astfel, au fost aplicate amenzi la patru administratori de drumuri naționale și la doi administratori de drumuri județene. Fiecare amendă aplicată a însumat 21 puncte amendă (un punct amendă este 145 lei, n.r.). Astfel, fiecare administrator de drum a primit o amenda de 3.045 lei, rezultând un total de 18.270 lei.

Gropile din podul de la Ardusat amendate de poliția rutieră

In 22 ianuarie vă prezentam imagini video cu podul de peste râul Someș de la Ardusat. Acesta arată pur si simplu ca după un bombardament. Poliția Rutieră Maramureș s-a autosesizat și a aplicat o sancțiune contravențională administratorului de drum pentru punerea în pericol a siguranței rutiere.

Imaginile video sunt elocvente:

Drumarii maramureșeni total nepregătiți, în top național

Cele mai multe dintre acestea (59) au fost date pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au mai fost sancționate și neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum și nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public.

Aceste măsuri au fost luate de polițiștii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum și de polițiștii  din județele Sălaj, Satu-Mare, Argeș, Bihor, Cluj, Maramureș, Alba, Arad, Gorj, Mehedinți, Mureș, Vaslui, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Giurgiu și Vrancea. Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bihor (15), Dâmbovița (10) și Cluj (8). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarna, potrivit reglementarilor în vigoare.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru diminuarea riscului rutier și vor lua, de fiecare dată, măsuri față de cei care nu respectă reglementările legale.

Pentru a conduce în siguranţă, în contextul avertizărilor meteorologice, Poliția Română vă recomandă:

Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire inclusiv ziua (pentru toate categoriile de drumuri), dar şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!

Nu acționați brusc mecanismele de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau a derapajelor necontrolate!

Echipați-vă autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Te-ar putea interesa si

PRELUARE DETECTIVUL DE PRESĂ ȘOC – FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Înmormântare pe GRĂNICERILOR în Baia Mare cu peste 100 de persoane, una lângă cealaltă. JANDARMERIA privește neputincioasă pentru că la eveniment sunt CAPI ai lumii INTERLOPE rrome (actualizare)

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: 13 pesoane săltate de MASCAȚI și 4 persoane rănite după o bătaie lopeți, topoare și bolovani în Chelința

Vasile Dale

Primăvara începe cu un MĂRȚIȘOR. Șoferițele ”amendate” cu o floare de polițiștii de la rutieră

Vasile Dale

1 mesaj

Gabi ianuarie 28, 2019 at 8:46 pm

Gropile de la Ardusat, dar terenul de golf de pe strazile din Baia Mare?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.