Important

PROGRAM EDUCATIV: Şcoala siguranţei Tedi, derulată în 20 de unităţi de învăţământ din judeţ

O nouă serie de elevi de clasa I participă anul acesta la Școala siguranței Tedi, un program educativ derulat de Poliția Română și Maspex Romania prin brandul Tedi. Datorită impactului pozitiv în rândul participanţilor, proiectul a fost reluat, în prezent derulându-se cea de-a IV-a ediţie.

Astfel, în anul școlar 2018-2019, în judeţul Maramureş, elevi de clasa I din 20 de unităţi de învăţământ vor afla, în mod creativ, cum să conștientizeze pericolele, cum să le evite și să le gestioneze.

Primele lecții ale Școlii siguranței Tedi au avut loc înainte de vacanţa inter-semestrială la Şcoala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” din Sighetu Marmaţiei, dar şi în Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” din municipiul Baia Mare.



Elevii au primit informații prețioase de la polițiști despre siguranța la școală şi despre situaţii particulare (recunoaşterea manifestărilor de tip bullying, crearea unor relaţii de prietenie între colegi şi rezolvarea nonviolentă a situaţiilor conflictuale).

Delincvenţa juvenilă fiind un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, pentru Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş prevenirea acesteia este o prioritate, astfel că poliţiştii derulează permanent numeroase activităţi, campanii şi proiecte, care vizează informarea şi educarea copiilor.

Şi pe parcursul semestrului al II-lea, poliţiştii de prevenire, rutieri şi de ordine publică vor sprijini cadrele didactice în derularea activităţilor în toate şcolile înscrise în proiect, din localităţile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Tăuţii Măgherăuş, Dragomireşti, Cicârlău, Asuaju de Sus, Băseşti, Sălsig, Ariniş, Fărcaşa, Bârsana, Ocna Şugatag şi Suciu de Sus.

Chiar dacă, probabil din cauza zăpezii, mascota Tedi nu a putut ajunge încă în Maramureş, aceasta şi-a trimis o rudenie să participe la activităţile din Sighetu Marmaţiei iar aceasta s-a achitat cu succes de sarcina primită.

Te-ar putea interesa si

INTERVENȚII INEDITE ALE POLIȚIȘTILOR LA ÎNCEPUT DE PRIMĂVARĂ

Redactie

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: ”Războiul din Ucraina va avea efecte perturbatoare asupra economiei mondiale”

Redactie

ARESTAŢI PREVENTIV: Un băimărean reţinut pentru pentru furt de ţevi din cupru, un altul pentru că a tâlhărit un bărbat de ghiozdanul plin cu ţigări…. furate

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult