Eveniment

CONTROALE: Acţiuni ale poliţiştilor maramureşeni în domeniul operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase

 

În perioada februarie – martie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş acţionează pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.


Activităţile de control urmăresc verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi descoperirea eventualelor nereguli privind păstrarea substanţelor şi deşeurilor periculoase ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.



Pentru evitarea unor situaţii generatoare de risc, atât pentru mediu, dar mai ales pentru sănătatea populaţiei, poliţiştii specializaţi vor efectua în perioada menţionată verificări şi controale la operatorii economici din judeţ care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi/sau deşeuri chimice periculoase.

Pe parcursul activităților polițiștii vor acţiona împreună cu specialişti din cadrul instituţiilor care, potrivit legii, au atribuţii legale în acest domeniu, respectiv Garda de Mediu Maramureş, Unitatea Fitosanitară Maramureş şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Te-ar putea interesa si

ȘCOALA SĂLBATICĂ: SIGHET – Un elev i-a bătut cu un baston telescopic pe un coleg, un părinte și pe dirigintele clasei. Totul s-a petrecut în Liceul tehnologic „Forestier”

Vasile Dale

VITEZA UCIDE: Bilanţul primelor şase luni ale anului: Şase persoane decedate, 13 rănite grav, peste 9.000 de vitezomani sancţionaţi de poliţişti maramureşeni

Vasile Dale

FOTO/VIDEO EXCLUSIV – NEBUNIE ÎN BAIA MARE: Hoț urmărit din Baia Sprie până în Baia Mare. S-au tras focuri de armă. Mașină de poliție răsturnată (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult