BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Imagini halucinante în 2019: Frontiera Uniunii Europene din Maramureș păzită de polițiștii de frontieră ca acum 100 de ani (galerie foto/video)

Polițiștii de frontieră Maramureș au fost și sunt uitați de autoritățile centrale. Ne referim aici strict la tehnica cu care păzesc granita româno-ucraineană, frontiera externă a Uniunii Europene. Fară să exagerăm dar sunt convinși că și acum o sută de ani grănicerii români aveau condiții mai decente de pază a frontierei decât în anul de grație 2019. Cu o tehnică invechită dar și cu viziuni ale liderilor centrali demne cele ale fostului URSS.

Pe paginile de socializare ale sindicaliștilor din poliția de frontieră din Maramureș au fost postate fotografii și imagini video care pur și simplu te lasă fără cuvinte. Oameni care sunt nevoiți să parcurgă kilometri întregi prin zapada până în brâu, pe un teren accidentat și în condiții meteo total neprielnice.

Nu le plângem de milă, însă nici acești polițiști de frontieră maramureșeni nu sunt sclavii nimănui. Credem cu tărie că granița Maramureșului cu Ucraina a fost pur și simplu uitată de mai marii care conduc din birourile calde ale Ministerului, dar și ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

”La SPF Sighetu Marmatie cei din conducere considera ca asa e eficient sa execute politistii de frontiera misiunile in anul 2019 -pe jos,intre 8 si 10 ore in zapada. Cred ca si acum cateva sute de ani erau conditii mai bune pentru cei ce pazeau frontierele” este mesajul postat de un polițist de frontieră din Maramureș.

Consemnăm și ce au spus sindicaliștii din poliția de frontieră română după ce au văzut fotografiile și imaginile video:

”Politistii de frontiera de la S.P.F Sighetu Marmatie se confrunta de ani de zile pe langa problemele cu contrabandistii si cu o ignoranţă totala a conducerii fata de problemele lor si anume : conditiile de munca care sunt groaznice mai ales pe timpul iernii . Mofturi cum ar fi posibilitatea de a servi o masa calda , de a folosi o toaleta, lucruri normale in zilele noastre nici nu pot fi luate in discuţie , conducerea doreste „eficienţă maximă” cu resurse minime, adică exploatarea excesivă a resursei umane!!!!” scriu cei de la SNPF.ro.

Concluzia este dată de aceeași polițiști sindicaliști: ”Toată lumea se plânge că nu suntem primiţi în Schengen. Auzim tot felul de explicaţii care de care mai fanteziste. Ba că din cauza jocurilor politice la nivel european, ba din cauza nu stiu căror interese naţionale sau internaţionale. Nimeni nu spune adevărul. Numai noi poliţiştii de frontieră ştim adevărul şi în ce condiţii lucrăm. Cum putem să devenim ultima frontieră europeană când ne desfăşurăm activitatea ca în anii ’90. Au trecut 30 ani totuşi. Tehnologii şi echipamente învechite, manageri învechiţi, concepţii sovietice.

Dacă stăm bine şi ne gândim nici măcar teoria sau practica posturilor/patrulelor după care lucrăm în prezent nu au fost redefinte sau actuzalizate cu provocările poliţieneşti actuale. Lucrăm după acelaşi model învechit grăniceresc. Stăm şi ne gandim cine ar putea moderniza teoria acţiunilor de frontieră când la nivelul IGPF e plin de generali, colonei care au văzut frontiera în reviste sau din maşinile cu care vin în control.

Ei sunt cei aroganţi care întomesc Concepţii de supraveghere şi control ai frontierei, fără să se consulte cu nimeni. Calulează viteze de patrulare, distanţe, moduri de acţiune dar le e straină realitatea frontierei. Frontiera nu e matematică sau liniuţe pe hartă. Ruşine să vă fie domnilor. Coborâţi în frontieră şi veţi vedea cu adevărat problemele/provocările poliţiştilor de frontieră. Cei care au participat la evaluările Schengen ştiu că europenii nu sunt proşti. Au remarcat spoiala de tip ceauşist şi şi-au dat seama că suntem în urmă. Nu au spus-o faţiş pentru că sunt diplomaţi. Întreaga vină este numai a voastră domnilor manageri IGPF! RUŞINE!!!”

foto/video: facebook.com

Te-ar putea interesa si

CUTREMURĂTOR / ACTUALIZARE : Pădurar împușcat și aruncat într-o râpă de hoții de lemn în comuna Lăpuș (FOTO EXCLUSIV)

Vasile Dale

Adrian TODORAN: Ecologizăm Baia Mare și investim în turism

Redactie

Baia Mare: Căruță plină cu fân răsturnată în sensul giratoriu de la Auchan

Vasile Dale

2 mesaje

kcs februarie 17, 2019 at 11:21 pm

Cei cu coliba aia domnisoarelor, nici sa va faceti un adapost calumea nu stiti si mai cereti drepturi :))))

Raspunde
Abc februarie 18, 2019 at 9:35 pm

Dacă nu vă convin condițiile lasati- vă de meserie sant altii care sant capabili
Ce credeati cand va ți angajat ca o sa faceți patrulă pe pietonala

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult