Sport

CONCURS MASTERS UNGARIA: 11 medalii au cucerit înotătorii Clubului Gold Stars Baia Mare

În perioada 16-17.03.2019, la Bekescsaba – Ungaria, s-a desfășurat cea de-a XXII-a ediție a Concursului de Masters Cupa „Gaspar Ervin”.

Au participat înotători trecuți de 25 de ani din Ungaria, Slovenia, Bulgaria și România. Municipiul Baia Mare, implicit județul Maramureș, a fost reprezentat de trei înotători ai Asociației Club Sportiv Gold Stars Baia Mare. Este vorba de Delia Ana Kovacs, Istvan Hitter și cel mai nou membru al clubului, Sorin Octavian Stoica. Ei și-au îmbogățit palmaresul cu 11 medalii.

Delia Ana Kovacs, categoria 40 – 44 de ani, a cucerit 2 locuri I în probele de 400 m liber și 50 m spate, precum și 2 locuri II în probele de 100 m spate și 200 m mixt.



Istvan Hitter, categoria 40 – 44 de ani, aflat la prima participare la un concurs internațional, a urcat de două ori pe podium: locul III în proba de 100 m bras, locul 3 în proba de 50 m bras

Sorin Octavian Stoica, categoria 30 – 34 de ani, legitimat din acest an la Gold Stars, a cucerit medalia de argint în proba de 400 m liber, reușind să își stabilească baremul pentru Campionatele Mondiale care se vor desfășura în acest an în Coreea, bronz în probele de 50 m liber și 100 m bras

Conform punctajelor acordate de către LEN, în proba de 400 m liber, Delia Ana Kovacs a obținut un binemeritat loc II.

Cei doi sportivi „Gold” (Hitter Istvan și Sorin Stoica), alături de Liviu Bursuc și Bogdan Nicule, reprezentând două cluburi diferite din Cluj-Napoca, au reprezentat România în ștafeta de 4×50 m mixt masculin. Cei patru sportivi au cucerit medalia de argint.

Susţin financiar clubul pentru participarea la competiții a înotătorilor masters: StarInst Proexpert și Dilevida Instal, din Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

ÎNOT: Sportivii de la Gold Stars Baia Mare, 10 medalii la Campionatele Internaţionale Masters din Ungaria

Vasile Dale

PE PODIUM: Şase medalii pentru poliţiştii maramureşeni la Campionatul de înot al MAI

Vasile Dale

ÎNOT: Maramureșeni învingători la Campionatul de Înot al Ministerului Afacerilor Interne

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult