Important

SEMNAL DE ALARMĂ: Poliţiştii maramureşeni relevă adevărul despre mirajul drogurilor

Unul dintre fenomenele sociale care macină tinerii societății zilelor noastre este consumul de droguri. Pentru a trage un nou semnal de alarmă în rândul tinerilor, două licee din Baia Mare, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” și Seminarul Teologic Liceal „Sf. Iosif Mărturisitorul” derulează pentru al doilea an proiectul educațional intitulat generic Mirajul Drogurilor.

Dacă anul trecut grupul țintă al activităților pe tema consumului de droguri era format cu precădere din elevi de clasa a X-a, anul acesta este format din elevi de clasa a IX, cu tendința de a trece la clasele inferioare.

Astfel ieri, 20 martie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de alți invitați reprezentanți ai instituțiilor partenere, au participat la o dezbatere intitulată Drogurile între mit și realitate, beneficiari fiind elevi de clasa a IX din cele două unităţi de învăţământ.



Polițiștii de prevenire au încercat să-i sensibilizeze/ conștientizeze pe elevi cu privire la consecințele devastatoare pe care le are consumul de droguri asupra vieții lor, dar și al familiilor lor, prin prezentarea unor cazuri concrete de tineri consumatori de droguri, instrumentate de poliție. De asemenea au făcut referire la substanțele etnobotanice, modul de preparare al acestora și gradul ridicat de nocivitate, mulți tineri neștiind de fapt ce pot avea în compoziție aceste substanțe (otravă de şobolani, cherosen, pastă de dinţi etc.) și la ce riscuri se expun prin consumul lor, încă de la prima doză.
Din păcate fenomenul a luat amploare în rândul tinerilor liceeni, vârsta de debut a consumului scăzând de la un an la altul, astfel încât prevenirea consumului de droguri va fi continuu abordată în şcoli de poliţiştii de prevenire.

Te-ar putea interesa si

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” demarează proiectul Nord Universitar. Elevii vor fi informați și sprijiniți în perspectiva viitorului

Vasile Dale

TENTATIVĂ DE ÎNŞELĂCIUNE / ACTUALIZARE: Un individ încearcă să strângă bani pentru înmormântarea unui preot din Maramureș, mort anul trecut într-un accident rutier

Redactie

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș : Creștem calitatea actului de justiție în România

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult