Ieri, 25 martie, Poliţia Maramureş a îmbrăcat haine festive cu ocazia împlinirii a 197 de ani de la atestarea Poliţiei Române Moderne, iar sărbătoarea a fost marcată într-un cadru festiv la Centrul de Instruire şi Marketing din municipiul Baia Mare, alături de oficialităţile din judeţ, reprezentanții celorlalte structuri M.A.I. și personalul instituției.

Întâlnirea festivă a avut scopul de a sărbători poliţistul şi instituţia poliţiei, după un an în care poliţiştii maramureşeni au demonstrat că sunt conştienţi de obligaţiile şi responsabilităţile pe care le îndeplinesc, condiţia de profesionişti în aplicarea şi respectarea legii obligându-i să iasă în întâmpinarea intereselor legitime ale cetăţenilor, pentru a sesiza şi a anticipa problemele cu care se confruntă, manifestând solicitudine şi respect în relaţia cu aceştia.


Ca instituţie publică, poliţia maramureşeană a continuat să-şi exercite atribuţiile şi menirea, iar poliţiştii, adevăraţi profesionişti, au făcut faţă tuturor provocărilor şi s-au străduit să asigure liniştea şi legalitatea în judeţul nostru. Mesajele de felicitare şi aprecierile transmise de toţi invitaţii care au luat cuvântul în cadrul şedinţei, au confirmat faptul că poliţiştii au reuşit să-şi îndeplinească atribuţiile cu succes, în pofida greutăţilor care nu i-au ocolit.

Cu prilejul Zilei Poliției Române – 25 martie 2019 doi polițiști din cadrul inspectoratului nostru au fost prezenţi la ședința festivă organizată de Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a li se conferi Insigna onorifică “poliţist de onoare al anului” în Poliţia Română: domnul comisar șef de poliție CÂRLAN MARIUS, Şeful Serviciului Resurse Umane şi agentul principal de poliție PAȘCA GEORGE-RĂZVAN, de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Baia Mare.

Comisar şef de poliţie Grozavu Liviu-Constantin, şeful inspectoratului, a prezentat ordinele și dispozițiile de avansare privind 20 de ofiţeri şi 103 agenţi de poliţie, înaintaţi în gradul profesional următor la termen. De asemenea, cu prilejul Zilei Poliției Române a fost prezentată dispoziția de avansare în gradul profesional următor a agentului şef de poliție Groza Gheorghe Florin, şeful Postului de Poliţie Cicârlău, înainte de îndeplinirea stagiului minim.

Un alt moment al festivităţii a fost reprezentat de înmânarea unei plachete d-lui Dr. colonel Urbán Zoltán – şeful Căpităniei de Poliţie a Judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok în semn de apreciere pentru prietenia care leagă cele două instituţii de ani buni.

Festivităţile organizate pentru aniversarea Zilei Poliţiei Române s-au încheiat cu un scurt recital de vioară susţinut de Duo Regal, un duet maramureşean format din două surori talentate, Pintzoi Raluca şi Georgiana, acompaniate de Cadar Antonio la acordeon.

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.