ImportantNational

PROTEST INEDIT LA ELECTROLUX: Liderii de sindicat din Satu Mare, Mehedinți și Maramureș au blocat drumul, punându-se pe jos

Tensiunea a atins cote nebănuite la Electrolux Satu Mare în a cincea zi de grevă generală. Liderul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, și-a pus cătușele în semn de protest, în timp ce lideri sindicali din Mehedinți și Maramureș au blocat drumul, punându-se pe jos. Moment în care au intervenit jandarmii cu mult tact, fără să folosească forța, făcând apel la înțelegere, potrivit Presa SM.

Vasile Dârle, liderul sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, a ales să protesteze într-un mod inedit, punându-și cătușele, spunând: ”Asta se întâmplă la Electrolux”. Din cauza emoțiilor și a oboselii fizice și psihice acumulate în aceste cinci săptămâni, Vasile Dârle a izbucnit în lacrimi: ”Își bat joc de noi. Ăștia nu sunt oameni, sunt extratereștri”!

Sindicaliștii au mers mai apoi chiar în fața porții principale de acces, unde i-au amenințat pe cei din întreprindere că vor intra peste ei, scandând ”Rușine să vă fie” către muncitorii care nu au întrerupt lucrul, dar și către cei din conducerea fabricii.



Dând dovadă de tact, jandarmii au intrat în interiorul fabricii pentru a discuta cu cei din conducere, în încercarea de a facilita un dialog cu sindicaliștii și pentru a detensiona totul. Doar că directorul Dietmar Blomer nu s-ar fi aflat în incintă.

Liderul sindicatului Samus din Electrolux, Sorin Faur, le-a spus muncitorilor că cei din conducerea fabricii îi acuză de distrugere pe muncitori, iar pe liderii de sindicat îi acuză de incitare. Cert este că Sorin Faur și greviștii nu s-au lăsat intimidați.

”Schimbăm toată strategia”, le-a transmis Sorin Faur. Mai exact, aceștia nu vor mai sta ”cuminți” în țarcul din lateralul fabricii ci vor adopta forme mai hotărâte de protest.

Preluare Presa SM

FOTO: PortalSM

Te-ar putea interesa si

Galerie foto: Spitalul Județean de Urgență Baia Mare – Centrul de Sănătate Mintală Infantilă pictat de elevii de la secția Arte Plastice a Școlii Populară de Artă Baia Mare

Vasile Dale

25 MARTIE, ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE: Activităţi organizate de IPJ Maramureş

Vasile Dale

VIDEO: Gunoaie în 2022, gunoaie în 2023 în Baia Mare. Angajații Drusal mai mulți împrăștie gunoaiele în loc să le adune

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult