Eveniment

INFRACŢIUNI SILVICE: Lemn confiscat de poliţişti la Poiana Botizii, Mireşu Mare şi Sighetu Marmaţiei

O autoutilitară şi trei atelaje hipo care transportau material lemnos de diferite esenţe, fără a deţine documentele necesare, au fost oprite de poliţişti.


Pe DC 56 Poiana Botizii, poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au oprit pentru control o autoutilitară cu remorcă care transporta conform avizelor de însoţire, cantitatea de 10,03 mc lemn de foc esenţă fag şi brad, pe autoutilitară şi 16,03 mc lemn de foc esenţă fag şi brad, pe remorcă.

În urma controlului şi remăsurării volumului de masă de pe autoutilitară şi remorcă de către organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, s-a stabilit faptul că materialul lemnos nu corespunde din punct de vedere al cantităţii totale întrucât cantitatea avută pe autoutilitar, era de 15,12 mc, cu plus de 5,09 mc faţă de cantitatea înscrisă în aviz, iar pe remorcă, cantitatea de material lemnos era de 18,05 mc cu plus de 2,2 mc faţă de cantitatea înscrisă în aviz.

S-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 7,29 mc lemn rotund esenţă fag şi brad în valoare de 1 195,56 lei, aceasta fiind predată în custodie organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ.

Administratorul firmei de transport, un bărbat de 37 de ani, din Borşa, a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Alţi trei bărbaţi care transportau ilegal material lemnos cu căruţele au fost sancţionaţi de poliţişti la Mireşu Mare şi Sighetu Marmaţiei. Totodată 2,7 mc de material lemnos de diferite esenţe au fost confiscaţi.

Te-ar putea interesa si

Doi șoferi beți prinși azi noapte de polițiștii băimăreni. Și la Cavnic a fost prins un șofer beat și fără permis

Vasile Dale

Dansul brondoşilor de la Cavnic, tradiţie de sărbători unică în România. De unde provine obiceiul

Vasile Dale

ACTUALIZARE / IPJ MARAMUREŞ ŞI STS REACŢIONEAZĂ: Șoferul inconștient a fost identificat (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.