EvenimentMaramuresul Istoric

IMAGINI UNICE: Unul din cei 32 de urși din pădurile Maramureșului au ieșit de la hibernare (VIDEO CAMERĂ SUPRAVEGHERE)

Urs masiv la o hrănitoare amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Vișeu din cadrul Direcției Silvice Maramureș. Specialiștii Romsilva estimează că pe raza Ocolului Silvic Vișeu trăiesc 32 de urși.

În țara noastră există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, aceștia având habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.



Aceștia detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

În cele peste 250 de fonduri cinegetice gestionate, Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva are amplasate puncte de hrănire și sărării, asigurând anual faunei peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare.

Ocolul Silvic Vișeu, din cadrul Direcției Silvice Maramureș, administrează 31.170 de hectare de păduri, din care 25.120 de hectare sunt păduri de stat.

Credit video: Ducu Mihali, Direcția Silvică Maramureș

Te-ar putea interesa si

APEL UMANITAR: Oana Puicar, o tânără din Strâmtura, are nevoie de ajutorul nostru!

Vasile Dale

GALERIE FOTO: Biciclistă acroşată de un TIR la Satulung. Impact violent la Ruşor (actualizare)

Redactie

Un puștan beat la volanul unei mașini a fost urmărit de poliție pe DJ186. A abandonat vehiculul și s-a ascuns într-o anexă. unde a fost încătușat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult