Elevii se află în Săptămâna Altfel, cu fel şi fel de activităţi recreative, dar mai ales educative. Poliţiştii au răspuns invitaţiei, şi s-au aflat la Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu”.

Lecţiile preventive sunt şi necesare şi utile, mai ales în rândul tinerilor. Nu este un secret faptul că vârsta adolescenţei este plină de tentaţii, de contradicţii, de dorinţe de a fi cool.

Iar Săptămâna Altfel reprezintă pentru profesori o perioadă în care le putem facilita întâlnirea cu diferiţi specialişti, care să le clarifice orice curiozitate sau semne de întrebare din diferite domenii.

Azi, locul de la catedră al profesorilor de la Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” din Ulmeni a fost preluat de poliţişti.

Oamenii legii au răspuns invitaţiei doamnei director, Anca Crina Rus, şi a consilierului şcolar Raluca Bodone, care şi-au dorit ca elevii să beneficieze de informaţii care să-i ajute să facă cele mai potrivite alegeri în situaţii de cumpănă, să-i conştientizeze cu privire la consecinţele comportamentului de tip bullying.

Sfaturile transmise de poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Maramureş şi de cei din Ulmeni, dar şi prezentarea unor cazuri, i-au conştientizat pe copii cu privire la modalitatea în care trebuie să reacționeze în anumite situații, astfel încât să evite să devină victime sau autori ai unor fapte penale.

Elevii au aflat despre răspunderea penală a minorilor, despre consecinţele consumului de alcool şi substanţe interzise, despre hărţuire, ameninţare, bullying dar şi despre pericolele din mediul online. Prin intermediul unui film au fost prezentate exemple clare ale unor adolescenţi ajunşi dincolo de gratii din cauza anturajului nepotrivit în care au intrat.

La finalul întâlnirii, elevii au fost sfătuiţi să apeleze la poliţişti ori de câte ori consideră că sunt victime sau se află în situaţii periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.