Recomandate

CRIMA DE PE CASTANILOR: Ce spune cel acuzat

Revenim în cazul care a avut loc pe strada Castanilor din municipiul Baia Mare, în data de 9 aprilie. Atunci, s-a vehiculat ideea cum că ar fi avut loc o crimă într-una dintre gospodării. De altfel, inițial cauza a fost înregistrată ca fiind un omor. Ulterior, s-a dat publicității faptul că a fost vorba despre un incident care s-a soldat cu decesul unui bărbat, ca urmare a unor… probleme medicale.

Mihai R. și Vasile P. se aflau într-un conflict de ani de zile. Mihai R. a relatat că, în anul 2004, a cumpărat casa și anexele de la tatăl lui Vasile P. Ulterior, a urmat decesul bătrânului, însă mama acestuia a rămas să locuiască într-o anexă renovată. Totuși, anumite proceduri legale, referitoare la partea de cadastrare, nu s-au finalizat, potrivit AxaNews.ro.

“Am așteptat până în anul 2014 să facă toate procedurile, nu le-au făcut, au tot tărăgănat, cu toate că i-am notificat. Ei au ocupat abuziv fostele cotețe și acolo locuia femeia, bătrâna, în acele cotețe, imediat după ce le-au renovat. Au dat și în chirie spații, cu toate că tot spațiul este al meu, am toate actele. La fel și calea de acces. Am servitutea plătită și uzufruct viager. Nu este poartă comună, este numai a mea. Ei nu aveau ce căuta pe acel teren, decât cu acordul meu. De aceea, ne aflam în instanță pe mai multe spețe. Inclusiv cu un caz de agresiune. M-a bătut (n.red. – Vasile P.) și de aceea l-am acționat în instanță”, a relatat Mihai R.

Scandalurile prelungite, întinse de-a lungul ultimilor an, au generat conflictul din data de 9 aprilie, care s-a soldat, ulterior, cu deces.

“În ziua respectivă, am venit de la Tribunal, unde am fost pentru o contestație și am fost la cumpărături. Lucram la o mobilă pentru un nepot. Când am ajuns, el era acolo alături de mama lui. L-am întrebat ce caută pe proprietatea mea, după care am avansat cam 16 metri pe terenul meu. Am auzit vociferări în spatele meu. Când m-am întors, el se pregătea să mă lovească cu pumnul. Mi-a dat doi pumni în față, după care eu am căzut pe spate. A luat niște șenile pentru sertare, pe care tocmai le cumpărasem și m-a tăiat la picior. Mi-a rupt un deget și mi-a spart arcada. M-am târât, vrând să mă ridic. A vrut să mă lovească, momentul în care a lovit sârma pe care am pus-o la vița de vie. Când m-am ridicat, am sunat la 112, că sunt bătut pe proprietatea mea. El era deja culcat la pământ, cu mâinile și picioarele întinse pe lângă el. Am strigat la el că de ce se preface. Am strigat să se ridice. După șapte minute, a venit poliția. Am legat câinii, ca să poată intra polițiștii. Eram plin de sânge pe față. Un polițist a zis că l-am omorât, timp în care și mama lui striga că eu l-am omorât. Am aflat că poștașul ar fi văzut scena și ar fi sunat la 112. Cei de la salvare au constatat decesul. Imediat m-au băgat în mașină și m-au dus la audieri”, a relatat, pentru AxaNews.ro, Mihai R.

Bărbatul spune că a stat aproximativ nouă ore la audieri, ipoteza crimei fiind cea luată inițial în considerare.

“Mi-a spus unul dintre ofițeri că nu am voie să discut decât cu el. Mi s-au făcut analize de sânge, s-a constatat că nu consumasem alcool. Cu toate că eram pe proprietatea mea, aveam voie să fac asta dacă doream. M-au amprentat, m-au verificat, m-au audiat. La ora 21.30, mi s-a dat telefonul să îmi anunț familia. Mi s-a recomandat să nu mă întorc acasă, întrucât voi fi linșat. Vecinii au mințit când au spus că eu l-am omorât sau că ar fi alee comună. Eu am toate actele. Am dormit la domiciliul fiicei mele în acea noapte. Nu am cu alții din familia lor conflicte, acum va trebui să văd cum este cu procesele, întrucât el a decedat. Expertiza a arătat că el a murit în urma unui infarct. El nu a fost agresat de mine, eu nu l-am atins deloc. Eu nu mai sunt cercetat, s-a demonstrat că eu nu i-am făcut nimic”, a relatat Mihai R., care susține că fostul său oponent i-a făcut, de-a lungul timpului, mai multe reclamații, fapt pentru care el s-a ales cu amenzi, însă el le-a contestat în instanță.

Preluare AxaNews.ro

 

citeşte şi

RASTURNARE DE SITUAȚIE: Medicii legiști spun că moartea bărbatului de pe Castanilor nu a fost violentă

Te-ar putea interesa si

BAIA MARE. PANICA PE STRADA DECEBAL / ACTUALIZARE: PIROMAN CAUTAT DUPA CE A DAT FOC APARTAMENTULUI IN CARE SE AFLAU SOTIA SI COPIII. A FOST PRINS DE POLITISTI SI INTERNAT LA SIGHET (VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Şeful Postului de Poliţie Sarasău, confirmat pozitiv cu COVID-19

Vasile Dale

FOTO / ACTUALIZARE: Coliziune frontală între două maşini. Una aruncată într-un stâlp

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.