Important

DRUMUL SPRE DOSAR PENAL: Alcoolemie record pe drumul public de pe raza comunei Rozavlea

Polițiștii rutieri au depistat în weekendul care a trecut mai mulţi bărbați care au condus autovehicule pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice.


Recordul aparţine unui bărbat de 40 de ani, domiciliat în comuna Rozavlea. Acesta a fost oprit pentru verificări sâmbătă, 11 mai, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1.13 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, poliţiştii l-au condus la Centrul de Permanenţă Dragomireşti, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii rutiere.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie! NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Acţiunea TRUCK & BUS, pe drumurile din Maramureş

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

Astfel, în perioada 13 – 19 mai a.c., poliţiştii maramureşeni vor acţiona pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.
În cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

 

Te-ar putea interesa si

Viflaimul, cea mai veche tradiţie din Vișeu de Sus. Colindătorii trec în această seară pragul gazdelor din întreaga ţară

Vasile Dale

Salvatorii montani, în vizită la Școala Generală Nr. 2 Moisei

Redactie

PENTRU SIGURANŢA TURIŞTILOR: „Mâna curentă” spre Creasta Cocoșului reabilitată…

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.