Important

SPIRIT CIVIC: Un băimărean a împiedicat un furt de carburant

Azi noapte, la ora 02.15, poliţia a fost sesizată că un grup de tineri sustrage motorină dintr-un autocamion staţionat pe raza municipiului Baia Mare. Sesizarea a fost făcută de către un băimărean care i-a văzut şi care, până la sosirea poliţiştilor, a reuşit să reţină o persoană implicată în activitatea infracţională.


La faţa locului poliţiştii l-au identificat pe cel reţinut, băimărean de 19 ani, şi au stabilit că acesta a forţat capacul buşon al rezervorului şi ar fi reuşit să sustragă aproximativ 30 l motorină.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţinii de furt calificat pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Implicarea cetăţenilor şi luarea unei atitudini proactive sunt foarte importante în prinderea unor infractori şi recuperarea prejudiciului. Aşa că nu putem decât să încurajăm astfel de atitudini, atunci când nu este pusă în pericol viaţa şi integritatea celui care intervine!



***

Ce trebuie să facă un cetăţean când găseşte un portofel cu bani? Răspunsul ţine în primul rând de spiritul civic şi de empatie. Puneţi-vă în locul celui care l-a pierdut şi predaţi-l la poliţie! Acelaşi lucru trebuie să-l faceţi cu orice bun găsit! Legea prevede un termen de predare a bunurilor găsite – 10 zile. Altfel, puteţi fi cercetat pentru însuşirea bunului găsit, infracţiune prevăzută de Codul Penal.

Sâmbătă, 18 mai, o femeie şi-a uitat portofelul cu 1.100 de lei, acte personale şi carduri, pe o bancă dintr-o staţie de autobuz, de pe strada Gutinului din Baia Sprie. După aproximativ o jumătate de oră femeia s-a întors, însă nu l-a mai găsit şi i-a sesizat pe poliţiştii din oraş. Au fost demarate de îndată activităţile în vederea recuperării banilor şi identificării persoanei care i-a luat.

În cursul aceleiaşi zile a fost identifică o femeie de 55 de ani, din oraş, care a găsit portofelul şi şi-a însuşit banii. O parte din prejudiciu a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Te-ar putea interesa si

Circulație în siguranță, în condiții de iarnă

Redactie

FOTO DOCUMENT – SE ANUNȚĂ O LUNA ORIBILĂ PENTRU CÂȚU: Vezi formele de proteste ale polițiștilor pentru luna ianuarie

Vasile Dale

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Revendicările dascălilor își pot găsi rezolvarea”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult