Important

PENTRU SIGURANŢA CELOR MICI: Poliţiştii rutieri băimăreni, în vizită la Grădiniţa Nr. 27

Săptămâna aceasta a debutat diferit, atât pentru un ofiţer din cadrul Biroului Rutier Baia Mare cât şi pentru copiii Grădiniţei Nr. 27 din municipiu. Nu este vorba de o misiune atipică, ci de una dintre numeroasele întâlniri pe care le au poliţiştii cu cei mici, pentru a discuta siguranţa lor.

Întâlnirea de azi a constituit un bun prilej de însuşire a unor reguli pe care cei mici trebuie să le respecte pentru a evita implicarea în accidente rutiere şi de conştientizare a faptului că circulaţia pe drumurile publice nu este un joc în care se poate trişa.

Micuţii au aflat care este rolul poliţistului rutier, ce se întâmplă cu „oamenii răi”, dar şi ce trebuie să facă ei pentru a nu fi răniţi atunci când circulă în calitate de pietoni sau biciclişti. Într-o modalitate interactivă, reprezentantul Poliţiei le-a vorbit despre semnificaţia indicatoarelor rutiere, despre traversarea regulamentară, despre elementele reflectorizante şi despre diferitele situaţii în care se pot regăsi ca participanţi la trafic.



La finalul activităţilor, cei mici l-au convins pe poliţist că sunt responsabili când circulă pe drumurile publice, că gândesc profund şi pot face diferenţa dintre bine şi rău. Iar chipurile zâmbitoare surprinse în fotografie sunt dovada unei activităţi reuşite.

Te-ar putea interesa si

INFORMARE: Deschiderea primului apel de proiecte din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Redactie

Elevi din Maramureș prezenți la Olimpiada Națională de Fizică. Află rezultatele obținute

Vasile Dale

RUTIERE: Accident cu ATV provocat de un minor în Baia Mare, 40 de permise de conducere reţinute de poliţişti multe de la şoferi care s-au urcat băuţi la volan

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult