BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

URMĂRI COD ROȘU: Pagube uriașe în Baia Mare și Hideaga. Un copac a căzut peste o mașină în care erau 3 copii și un adult (FOTO, VIDEO)

Urmare a avertizărilor COD ROȘU care au vizat grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice frecvente și averse torențiale, la nivelul județului Maramureș până la ora 19:30 au fost semnalate următoarele efecte:


– În municipiul Baia Mare 10 acoperișuri de bloc distruse, 8 acoperișuri de case, mai multe autovehicule avariate și peste 100 de copaci doborâți. De asemenea un autoturism a rămas blocat din cauza unor arbori căzuți pe carosabil. În autoturism se aflau 4 persoane, 3 copii și un adult. Aceștia nu au suferit răni în urma prăbușirii arborilor.
– În localitatea Hideaga au fost distruse circa 5 acoperișuri de casă, mai multe autovehicule și mai mulți arbori căzuți.

Efectivele ISU Maramureș sunt și în acest moment pe teren pentru înlăturarea efectelor negative și pentru a veni în sprijinul cetățenilor.

Totodată, pompierii maramureșeni îi sfătuiesc pe cetățeni ca în caz de fenomene meteo imediate sau de vânt puternic să se adăpostească în imobile sau în spații închise care le asigură protecția. În cazul în care persoanele sunt surprinse în spații deschise, trebuie să se îndepărteze rapid din acea zonă.

Cetățenilor se recomandă să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

CE URMEAZĂ?

Autoritățile au emis cod portocaliu de inundații. Sunt așteptate scurgeri importante de pe versanții munților, viituri pe râurile mici, dar și depășiri ale cotelor de inundații ale râului Someș.

De altfel, la Jibou (Sălaj) drumurile au fost deja acoperite de ape.

Te-ar putea interesa si

Gheorghe Șimon: ”PSD propune un pachet de măsuri de relansare economică a României”

Vasile Dale

DOCUMENT EXCLUSIV / ÎNCEP SĂ CADĂ CAPETE: Şeful Ocolului Silvic Poieni, schimbat din funcţie. Raport devastator

Redactie

Proteste la benzinării! Maramureșenii au alimentat de un leu iar șoferii au blocat accesul la pompe

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.