Important

INSTITUŢIA PREFECTULUI: Măsuri pentru desfășurarea transportului masei lemnoase pe drumurile publice din județ

   Recent a avut loc întâlnirea de analiză a activităților de exploatarea a masei lemnoase, la Palatul Administrativ, la care au participat prefectul Vasile Moldovan, vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, reprezentanți ai Secției de Drumuri Naționale Baia Mare, Direcției Silvice Maramureș, Societății de Drumuri și Poduri Maramureș, Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și dirigintelui de șantier de pe DN 18 a adus în atenția autorităților problemele create la nivelul infrastructurii rutiere.

  Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Avem semnalate distrugeri de parapeți, respectiv afectarea infrastructurii rutiere de către utilaje și vehiculele de transport, iar în zilele cu precipitații transport de noroi pe sectoare de drumuri publice, mai ales în Pasul Gutâi, respectiv pe DJ 184 și DJ 109F. Agenții economici care efectuează exploatarea masei lemnoase trebuie să evite depozitarea masei lemnoase în zona drumurilor publice în apropierea acostamentului. Trebuie să găsim soluții pentru a asigura buna desfășurare a traficului rutier pe drumurile publice din județ”.

  Majoritatea exploatațiilor de masă lemnoasă pe DN18, respectiv DJ 184 și DJ 109F provin din rupturi sau copaci prăbușiți din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, a precizat Iacob Andreica, director tehnic la Direcția Silvică Maramureș.



  Măsurile dispuse pentru asigurarea traficului rutier pe sectoarele de drumuri publice se referă la: transmiterea unei adrese de atenționare/comunicare către toți operatorii care desfășoară exploatații/transport de masă lemnoasă pentru desfășurarea activităților fără afectarea infrastructurii rutiere; posibilitatea încetării activității în perioadele îndelungate cu precipitații abundente pentru a nu aduce noroi pe drumurile publice; evitarea intrării cu utilaje și vehicule de transport necurățate de noroi din parchetele de exploatare pe sectoarele de drumuri publice în zilele ploioase; curățarea părții carosabile de către operator în cazul aducerii de noroi și căderii de material lemnos pe sectoarele de drumuri publice.

 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va discuta în ședința următoare situația exploatării masei lemnoase și a problemelor identificate, urmând a fi stabilită, prin ordin de prefect, o comisie care să se deplaseze în teritoriu pentru a marca și proceda la îndepărtarea copacilor aflați în pericol iminent de prăbușire pe sectoarele de drumuri publice pe perioadele cu manifestări meteorologice nefavorabile, a mai precizat prefectul de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

NU VĂ MAI BATEȚI JOC DE CETĂȚENI!

Vasile Dale

FIRST TECH CHALLENGE: Sighetenii din echipa Tech-X se întorc neînvinși din finala națională a celei mai importante competiții de robotică din România

Redactie

DESPRE NOILE PREVEDERI: Vă cunoașteţi drepturile și obligațiile în interacțiunea cu polițiștii?

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult