Ieri, 17 iulie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie din Baia Mare a rămas fără o sumă importantă de bani, după ce a primit în casă două necunoscute.

Primele informaţii au relevat că femeia, de 80 de ani, a fost abordată de cele două necunoscute în timp ce se afla în faţa uşii de acces în locuinţa sa, situată pe bulevardul Unirii din municipiu. Sub pretextul că doresc să-i ofere bani şi produse alimentare, victima le-a primit pe cele două în bucătărie. Una dintre ele i-a spus că doreşte să îi doneze 200 de lei şi i-a înmânat bătrânei 500 de lei cerându-i să-i restituie restul de 300 de lei. Băimăreanca s-a dus într-o cameră, a luat un plic cu bani din care a luat 200 de lei pe care i-a dat tinerei.

După ce cele două „binevoitoare„ au plecat, femeia şi-a dat seama că îi lipseşte plicul cu toţi banii pe care îi avea. Prejudiciul este de aproximativ 10 000 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt şi continuă cercetările în vederea identificării autoarelor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor să nu accepte „donaţii” de acest gen, care se bazează pe naivitatea potenţialelor victime şi ascund intenţii infracţionale evidente. În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse sau vor să vă ofere diferite servicii sau să vă ofere gratis lucruri, evitaţi-le!! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă! Nu puţine au fost cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, diverşi „vânzători” de diferite bunuri, „donatori” au acţionat într-un moment de neatenţie al locatarului! (ex: până una dintre persoane îi prezenta victimei ceva produse, cealaltă „avea nevoie” de toaletă, şi profita pentru a sustrage diverse bunuri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.