Important

Jandarmii, alături de tinerele speranţe ale sportului băimărean (FOTO)

Campania preventiv –educativă ,, Siguranţă în vacanţă” se află în plină desfăşurare.


Sâmbătă, 20 iulie a.c., în zona lacului Bodi Ferneziu, jandarmii din cadrul Postului Montan de Jandarmi Şuior au desfăşurat o activitate cu copiii aflaţi în tabăra sportivă de vară, tabără organizată de către Asociaţia Club Sportiv Roth Baia Mare, baschet fete şi Asociaţia Club Sportiv WildCats Baia Mare, baschet băieţi.



Miercuri, 24 iulie a.c.,, jandarmii au desfăşurat activităţi preventiv –educative cu copiii din cadrul celor două asociaţii sportive în zona lacului Nistru. La activitate au participat peste 120 de copii cu vârsta între 6 şi 14 ani, legitimaţi la cele două asociaţii sportive.

Pe durata activităţilor, jandarmii au prezentat aspecte referitoare la rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, o parte din dotarea specifică, teme privind prevenirea violenţei, cum să folosească şi cum să se protejeze de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile necesare vârstei lor. Jandarmii le-au explicat tinerilor cu care s-au întâlnit că disciplina nu se manifestă doar în interiorul arenei sportive, iar un comportament civilizat, bazat pe respect reciproc contribuie la prevenirea producerii unor incidente nedorite. Jandarmii au discutat cu elevii despre reguli minime de autoprotecţie şi despre ce trebuie să ştie atunci când sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale.

Au mai fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Şuior, reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, măsuri luate în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte, alte pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte. Copiii din tabără au fost instruiţi de către jandarmi cum să acorde primul ajutor şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie iar la urmă, jandarmii montani i-au însoţit în drumeţie pe traseele montane din zonă.

Acţiunea face parte din campania ,, Siguranţă în vacanţă „, care are ca scop prevenirea delincvenţei juvenile şi creşterea gradului de siguranţă a tinerilor şi elevilor care se află în această perioadă în centre şi zone de agrement sau tabere şcolare.

Te-ar putea interesa si

Șoferiță beată la volan, depistată pe str. G. Coşbuc din Baia Sprie

Redactie

EVENIMENT: Mâine începe prima ediția a Târgului de Turism al Maramureșului

Vasile Dale

ACTIVITĂŢI DE 1 IUNIE: Poliţiştii din Vişeu de Sus şi din Târgu Lăpuş, în mijlocul copiilor

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult