Eveniment

BAIA MARE: Tânăr cu alcoolemie de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism

Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare cercetează un tânăr din Sălaj pentru conducere sub influența alcoolului.


În noaptea de 9/10 august a.c., la ora 02.00, polițiștii au depistat pe bulevardul Bucureşti din municipiu, un tânăr de 25 de ani, domiciliat în judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului, a rezultat o îmbibație alcoolică de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cel în cauză este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Accidente din cauza conducerii de autovehicule fără permise de conducere!

În acest week-end un bărbat a decedat, iar alte trei persoane au ajuns la spital şi au rămas internate ca urmare a leziunilor suferite în urma unor accidente rutiere provocate de bărbaţi care conduceau fără a deţine permise.
Sâmbătă, 10 august, poliţiştii au intervenit la o tragedie produsă pe raza localităţii Groşi. Un bărbat de 66 de ani, care conducea un tractor pe strada 1 Decembrie, a intenţionat să vireze la dreapta pentru a pătrunde pe strada Iezer, însă nu s-a încadrat corespunzător şi s-a răsturnat. Bărbatul a rămas încarcerat sub tractor şi datorită leziunilor suferite a decedat.
Verificările poliţiştilor au relevat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar tractorul şi remorca conduse erau neînmatriculate şi neînregistrate.

Poliţiştii oraşului Borşa au intervenit ieri, 11 august, la un accident produs pe strada Cisla din oraş. La faţa locului s-a constatat că un bărbat de 62 de ani, care a condus o motocicletă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului motocicletei şi vătămarea corporală uşoară a unui pasager de 38 ani. Poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a poliţei de răspundere civilă auto a autovehiculului condus era expirată.

Tot ieri, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Bogdan Vodă au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că pe D.C. Valea Greblei din Strâmtura a avut loc un accident soldat cu o victimă. În urma deplasării la faţa locului s-a constatat faptul că un tânăr de 22 de ani, care a condus un ciclomotor, a surprins şi accidentat o femeie de 73 de ani, care se afla pe marginea părţii carosabile. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. În urma verificărilor s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările, urmând a dispune măsuri legale.

O zi cu radare pe șosele judeţului – 81 de sancţiuni contravenţionale aplicate

Sâmbătă, 10 august, polițiștii Serviciului Rutier Maramureş au fost organizat o acţiune pentru depistarea şoferilor care, rulând cu viteză excesivă, pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, între orele 08.00 – 17.00 poliţiştii au fost prezenți pe șoselele din județ cu toate aparatele radar din dotare.

Au fost oprite pentru verificări 110 autovehicule conduse pe D.N. 1 C Baia Mare – Lăpuşel – Satulung, D.J. 108/A Fărcaşa şi D.N.18 Borşa – Petrova.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 50.000 de lei.

Ca măsură complementară poliţiştii au dispus reţinerea a nouă permise de conducere şi retragerea a trei certificate de înmatriculare. Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.

Te-ar putea interesa si

CONTROALE ŞI SANCŢIUNI: Acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale din domeniile silvic, piscicol și al contrabandei cu tutun

Redactie

PANICĂ PE CALEA FERATĂ: Locomotiva trenului Baia Mare – Bucureşti a luat foc (VIDEO)

Vasile Dale

GALERIE FOTO / ACTUALIZARE: Două autoutilitare s-au ciocnit în zona pădurea Stejarul

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.