Important

BILANŢ SĂPTĂMÂNAL: Peste 1100 de sancţiuni aplicate de poliţiştii maramureşeni

În permanenţă la datorie, poliţiştii maramureşeni au acţionat pe tot parcursul săptămânii trecute pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniştea comunităţii.

Astfel, în perioada 12 –18 august polițiștii au organizat 27 de acțiuni și controale şi au intervenit pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică la 480 de evenimente, cele mai multe sesizate prin SNUAU 112.
În perioada analizată poliţiştii au prins în flagrant 14 persoane care desfăşurau activităţi infracţionale, au dispus măsuri preventive faţă de 5 persoane şi au aplicat pentru abaterile constatate 1 120 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 520 000 de lei.
Poliţiştii rutieri, care au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în traficau, au constatat 28 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat măsura complementară de reţinere a 96 permise de conducere şi retragere a 25 certificate de înmatriculare. Totodată, poliţiştii rutieri au intervenit în acest week-end la două accidente de circulaţie mortale, în urma cărora un biciclist şi o conducătoare auto şi-au pierdut viaţa.

Având în vedere consecinţele grave ale accidentelor de circulaţie produse în ultima perioadă pe raza judeţului nostru, poliţiştii recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive şi respectarea câtorva sfaturi:

  • În condiţiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile!
  • Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
  • Respectați-vă partenerii de drum! Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile dar şi autovehiculelor care circulă pe drumul cu prioritate!
  • Adaptați în permanență viteza la condițiile de drum!
  • Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care se dovedesc extrem de periculoase. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
  • Nu conduceţi în timp ce va aflaţi sub influenta băuturilor alcoolice!
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Dorim tuturor participanţilor la trafic, drum bun, lipsit de evenimente rutiere!

Te-ar putea interesa si

Victor Gorduza, comemorat la Muzeul de Mineralogie

Redactie

NUANȚE DE PRIMĂVARĂ: Concurs Național Online de Interpretare Vocală și Instrumentală, organizat de Școala Populară de Artă

Redactie

FRAUDE ONLINE: Arestări masive în cadrul Operațiunii E-Commerce 2018

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.